Arad: Cristian Dobre a străbătut cinci ţări pe o motocicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A iubit sportul de mic. A început cu baschetul şi a continuat cu motoarele. De fiecare dată a ştiut să se facă remarcat, câştigând nenumărate premii.

Profil

Născut - 07.05.1986, judeţul Hunedoara
Educaţie - Liceul în Râmnicu Vâlcea, în prezent este student în anul III la Facultatea de Teologie din Arad
Familie - Necăsătorit

La vârsta de 10 ani Cristian a început să practice baschetul în Râmnicu Vâlcea, câştigând câteva competiţii, inclusiv un turneu naţional la juniori. „Baschetul pot spune că m-a format ca om, mi-a oferit şansa să văd multe locuri, să întâlnesc o diversitate de oameni. Am învăţat ce înseamnă lucrul în echipă, încrederea în oameni şi respectul pentru mine şi cei din jur”, a spus Cristi. Tânărul a continuat cu baschetul până la nivelul diviziei a doua, după care s-a lăsat din cauza şcolii.

Mountain bike, distracţia verii

În paralel cu baschetul, Cristi practica şi mountain bike-ul împreună cu cel mai bun prieten al său. Pe tot parcursul vacanţei de vară, cei doi mergeau pe diferite trasee montane. „În urmă cu patru ani, am participat pentru prima oară la un concurs internaţional de mountain bike. Am reuşit să ies pe locul 25”, şi-a adus aminte tânărul. Apoi au urmat nenumărate concursuri de downhill mountain bike la care a câştigat de câteva ori şi medalia de argint.

Adrenalina şi suspansul, pe primul loc

Cristi a iubit libertatea de mic copil, de aceea a considerat că sportul pe două roţi îi poate oferi încrederea şi libertatea de care are nevoie. „Anul trecut, în luna iulie, mai precis pe 28, mi-am luat permisul pentru motor, iar a doua zi mi-am cumpărat prima mea motocicletă. La nici trei zile după aceea, am plecat la  400 de kilometri distanţă de Arad”, a mărturisit tânărul. Prima motocicletă a fost o Honda cb500 cmc. Mai apoi, Cristi şi-a cumpărat o Honda cbr 600cmc şi 100 cai putere cu care a făcut aproximativ 4.000 de kilometri, după care a urmat o Honda Hornet 600 cmc şi 100 cai putere, pe care o deţine şi în prezent.

„Nu mă intersează banii de pe urma acestei pasiuni. Pur şi simplu vreau ca totul să rămână un hobby în urma căruia am avut ocazia să fac ceea ce îmi place, să fiu liber, să explorez, să călătoresc, să văd locuri, să întâlnesc oameni noi. Nimic nu se compară cu senzaţia pe care o ai când eşti pe motocicletă”, a spus Cristi.

Tânărul nu e de acord cu teribiliştii care nu se gândesc la binele lor şi al celorlalţi din jur. El e de părere că fiecare iubitor de motoare trebuie să poarte măcar strictul necesar de echipament. În viitor, Cristi intenţionează să îşi practice pasiunea cu aceeaşi responsabilitate şi intensitate ca şi până acum şi să participe la cât mai multe concursuri. „Cât voi fi în viaţă, nu am de gând să renunţ la motoare. O să particip la toate evenimentele la care voi fi invitat”, a încheiat Cristi.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de costisitoare este această pasiune?
Foarte costisitoare. Am investit în echipament cam 1.500 euro, dar nu-mi pare rău. Am făcut peste 20.000 kilometri cu motorul. Cea mai lungă plimbare a  fost de 10 zile prin mai multe ţări: Ungaria, Austria, Italia, Grecia şi Bulgaria.

Ai avut parte de incidente neplăcute?
Da, anul trecut, în luna noiembrie. Mergeam  în linie dreaptă pe prima bandă, când am dat de gheaţă şi motorul a fugit de sub mine. Nu am păţit absolut nimic pentru că purtam echipamentul de protecţie. Am alunecat doar pe şosea ca o sanie pe gheaţă.

De unde îţi cumperi echipamentul?
Echipamentul l-am luat din Oradea de la un magazin specializat, de altfel singurul magazin din zonă care avea pe stoc echipamente pe mărimea mea, eu având 1.90 m şi 95 kg.

Ce-i place

Cristi este o persoană „open minded”, cum se caracterizează chiar el. Îi place foarte mult să călătorescă, să vadă locuri noi, să întâlnescă oameni noi şi interesanţi. Îl atrag de asemenea toate sporturile extreme.

Ce nu-i place

Să fie minţit sau dus cu zăhărelul. “E foarte urât să minţi pe cineva, mai ales în faţă. Nu aş putea să fiu prieten cu cineva care mă minte”, a susţinut Cristian.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite