Cristi Iorga este un adevărat magician al tobei. El este toboşarul trupei Pacifica.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mic a fost curios să descopere tainele sunetului, chiar dacă era făcut de oalele din bucătărie sau de  un butoi. Abia când a ajus la liceu a început să cânte într-o trupă şi de atunci nu a mai renunţat.

Cristi Iorga este pasionat de muzică încă de mic copil. Pe când avea şapte ani împreună cu Leo, care îi este de ani de zile coleg de trupă, cântau prin casă la tot felul de oale.

„Căutam tot ce se poate folosi pentru a scoate sunete. Ne distram de minune. Nu aveam decât şapte sau opt ani. Mai cântam şi la un butoi de lemn. Pe urmă abia am început să cântăm la tobe. Când am ajuns la liceu am început să cânt în trupa şcolii şi de atunci nu am mai renunţat”, spune Cristi Iorga.

Acesta şi-a început activitatea muzicală, la tobe, în anul 1982 alături de formaţia „Hidro Grup 8“ din Arad.

  În anul 1985 a început să cânte în trupa Pacific, iar în între anii 1986 – 1990, la „Transmodal“, la tobe şi voce. „În anul 1992 am colaborat cu Ioan Gyuri Pascu, împreună cu ceilalţi membri ai trupei Pacific, sub numele „The Blue Workers“, iar în anul 1995 am participat alături de trupă la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur“ de la Braşov. Un an mai târziu a început colaborarea cu grupul „Divertis“, alături de care am realizat turnee în ţară şi în străinătate. În anul 1997 am avut un turneu în Germania la Bad Tolz, Munchen, Baden – Baden”, a mărturisit Cristi.

Carieră de succes

Cristi împreună cu trupa Pacifica, a avut până acum o carieră foarte bogată. Astfel, din anul 1992, alături de colegii săi din trupă participă la numeroase turnee în ţară,  dar şi la spectacole de televiziune.  Totodată, colaborează cu diferite firme la realizarea unor spectacole în România şi în Ungaria.

„Din anul 2003 s-a schimbat numele trupei din Pacific în Pacifica. ,,Eram mulţi arădeni în trupă şi de aceea am ales să mai adăugăm un „a”. Pe viitor am şi alte proiecte”,  a mai spus Cristi Iorga.  Arădeanul adaugă că îşi dedică tot timpul muzicii.

,,Când nu exersez ascult muzică. Şi în maşină merge mereu muzica. Acasă exersez mereu, deoarece am un sistem prin care nu se face gălăgie. Şi la studio merg foarte mult. Cânt atât cu vocea, cât şi la tobe”, spune muzicianul. Cristi Iorga împreună cu colegii de trupă Leo Iorga, Marian Mihăilescu, Vlady Cnejecivi şi Teo Boar au concertat de nenumărate ori la Arad, în special la marile sărbători, cum ar fi trecerea dintre ani.

,,Ne place mult publicul arădean, deoarece ne primeşte cu braţele deschise”, mai spune Cristi Iorga.

Citeşte mai multe despre Cristi Iorga în săptămânalul adsArad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite