Creştinii îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfântul Ierarh Nicolae
Sfântul Ierarh Nicolae

Creştinii îl pomenesc astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, un model de credinţă pentru toţi, considerat ocrotitorul copiilor şi al familiei. De ziua Sfântului Nicolae, toţi copiii primesc cadouri. Dacă ninge în această zi se spune că sfântul şi-a scuturat barba.

IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, va oficia, astăzi, Sfânta Liturghie în paraclisul Catedralei ortodoxe noi, paraclis care poartă hramul Sfântului Nicolae.

Paraclisul „Sfântul Nicolae” mai este cunoscut sub denumirea de „Biserica copiilor”, aici fiind oficiată, în fiecare duminică, Sfânta Liturghie pentru familiile care vin cu copiii la biserică.


 Se spune că ajuns preot, Sfântul Nicolae s-a dăruit nevoinţelor ascetice, petrecând în post şi fapte bune, înnoind tot mai mult podoaba sa sufletească şi sporind vrednicia de a fi cârmuitor al Bisericii.

Părinţii săi au murit în timpul unei epidemii, iar tânărul preot a rămas unicul moştenitor al averii lor.

Ascultând cuvântul lui Hristos din Evanghelie adresat tânărului bogat: „Vinde toate câte ai şi vei avea comoară în ceruri”, Nicolae a împărţit averea sa celor lipsiţi şi bolnavi.

Prin milostenia sa, sfântul a ferit de la desfrânare pe cele trei fete ale unui om bogat scăpătat din Mira, care din cauza sărăciei căzuse în deznădejde.

Datorită celor trei pungi cu aur aruncate pe fereastra casei omului aflat în nevoie, fiicele celui ajutat de preotul Nicolae s-au putut căsători.

În ziua de 6 decembrie a anului 346, sfântul şi-a săvârşit viaţa sa pământească, mergând la Hristos.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite