Creşte riscul producerii incendiilor în această perioadă a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ISU Arad trage atenţia arădenilor asupra incendiilor
ISU Arad trage atenţia arădenilor asupra incendiilor

Având în vedere că în această perioadă riscul incendiilor la domiciliu este crescut pe fondul folosirii mijloacelor de încălzire în mod necorespunzător, ISU Arad trage atenţia asupra evitării producerii acestora soldate cu pierderi de vieţi omeneşti sau materiale.

„Este cunoscut faptul că în perioada rece creşte riscul incendiilor la domiciliu. Suprasolicitarea prizelor de curent cât şi funcţionarea necorespunzătoare a sobelor sunt doar două dintre cauzele în urma cărora se pot produce incendii”, precizează lt. col. Lucian Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Un mare aport în producerea accidentelor la domiciulu le au sobele care trebuiesc utilizate când sunt complet echipate.

„Acestea trebuie folosite doar dacă sunt echipate corespunzător, adică au burlane, uşiţe de focar şi cenuşar. Trebuie evitat pe cât se poate aprinderea focului cu lichide inflamabile”, adaugă purtătorul de cuvânt ISU Arad.

Totodată copiii trebuie supravegheaţi, să nu rămână singuri în casă cu focul aprins în sobă, urmarea fiind de regulă incendierea locuinţei, iar în cele mai multe cazuri copiii mor asfixiaţi, neavând pe unde să iasă.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite