Coşmarul foştilor angajaţi ai fostului colos de mobilă IMAR se apropie de sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cel mult patru luni, cei peste 600 de foşti şi actuali lucrători ai fabricii de mobilă ar trebui să-şi recupereze banii pe care societatea îi datorează acestora. Instanţa arădeană a dat OK-ul pentru vinderea locuinţelor de serviciu.

Restanţele faimoasei fabrici de mobilă arădene către foştii şi actualii angajaţi se ridică la peste 700.000 de lei. Angajaţii fostului colos de mobilă arădean au cerut în instanţă vânzarea locuinţelor de serviciu pentru a-şi recupera banii.

„Noi am făcut o cerere instanţei arădene ca să acorde administratorului judiciar posibilitatea de a vinde locuinţele de serviciu, dar şi un teren intravilan. Cererea a fost admisă, astfel că pe 24 martie are loc întâlnirea comitetului creditorilor pentru aprobarea vânzării imobilelor. Din banii care vor rezulta în urma vânzării acestora, va putea fi recuperată întreaga sumă pe care societatea o datorează foştilor angajaţi, adică peste 700.000 de lei”, a declarat în această dimineaţă pentru Adevărul de Seară Arad, Virgil Culda, liderul sindicatului IMAR SA.

Pentru a-şi recupera banii, 16 garsoniere, un teren intravilan de circa 2.400 de metri pătraţi, dar şi un cămin de nefamilişti ar urma să readucă liniştea foştilor angajaţi. „Momentan nu s-a făcut o evaluare a imobilelor, dar probabil se porni de la preţul pieţei. Doar căminul de nefamilişti, compus dintr-un bloc de locuinţe cu 16 camere, depăşeşte 300.000 de lei”, a mai spus Culda.

În ceea ce priveşte dosarul de insolvenţă, următorul termen va avea loc pe 10 mai dată la care actualii angajaţi speră să li se comunice viitorul lor în firmă. „Dacă se va rezolva cu plata datoriilor, mai rămân doar bonurile de masă. Momentan nu am primit niciun răapuns de la CEDO, dar important este că avem „biletul de intrare” pentru a duce la bun sfârşit şi bătălia pe tichetele de masă”, a mai spus Culda.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite