Copiii din judeţul Arad vor învăţa să mănânce sănătos şi să facă mai mult sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, prin Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, anunţă deschiderea unei competiţii de microproiecte în cadrul  unui proiect care îi îndeamnă pe copii la o alimentaţie sănătoată şi la sport.

Este vroba despre proiectul „Creşterea accesului la servicii de asistenţă primară pentru copiii şi adolescenţii din România, alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România”.

Scopul proiectului îl reprezintă creşterea procentului copiilor şi adolescenţilor care adoptă comportamente de nutriţie sănătoasă şi activitate fizică.

Proiectul este finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvolatare sustenabilă în România şi cofinanţat de Ministerul Sănătăţii din România.

Prin proiect nu se alocă resurse financiare, ci doar resursele materiale standard, respectiv materiale ce facilitează mişcarea sau alimentaţia sănătoasă în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Pot participa la competiţie toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Arad, dead-line-ul pentru depunerea microproiectelor fiind data de 10 aprilie iar cel pentru declararea câştigătorilor 15 aprilie.

Microproiectele vor fi depuse la sediul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, la Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, str. Oituz nr. 131, persoană de contact dr. Călin Ardelean, tel şi fax: 0257 281 562; e-mail: calindsparad@rdslink.ro. 


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite