Copiii din centrele de plasament arădene au participat la o tabără de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 22 ianuarie – 21 noiembrie 2010 Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Inspectoratul Școlar Județean Arad, derulează proiectul „ Abilitatea de a te descurca singur”.

În perioada 22 ianuarie 2010 - 30 iunie 2010 s-au organizat 50 de sesiuni de dezvoltare deprinderi de viața indepedentă pentru 320 de copii din cadrul mai multor instituții din Arad.

În fiecare dintre cele școli, pentru cadrele didactice implicate în proiect, a fost susținută o sesiune de conștientizare a importanței activităților extra-curriculare pentru copii în vederea dezvoltării abilităților de viață independente.

“Au avut loc în Arad, pentru 10 referenți educatori din cele trei case de tip familial două sesiuni de lucru conștientizare și promovare a metodelor de dezvoltare a abilităților de viață la copiii din sistemul de protecție”, a declarat Paul Costin, inspector la Protecția Copilului.

În perioada 18 -24 iunie 2010 Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany a organizat la Albac, în judeţul Alba o tabără educativă pentru 35 de copii din cadrul centrelor de plasament şi 35 copii din cadrul şcolilor din judeţul Arad, proveniţi din grupuri defavorizate, ca recompensă pentru eforturile lor, ţinând cont de gradul lor de implicare în cadrul sesiunilor desfăşurate în şcoli şi centrele de plasament.

“În cele 7 zile de tabără, copiii au beneficiat de activităţi educative pentru dezvoltarea relaţiilor interpersonale, dezvoltarea abilităţilor de socializare, care să contribuie la stimularea deprinderilor de viaţă independentă. Pe lângă acestea, copiii au avut ocazia să exploreze zona în timpul drumeţiilor, să viziteze Peştera Urşilor şi Peştera Poarta lui Ionele şi obiectivele turistice din Roşia Montană”, a adăugat Paul Costin.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite