Arad: Copiii au învăţat la ce e bun un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Copiii au învăţat  la ce e bun un poliţist
Arad: Copiii au învăţat la ce e bun un poliţist

Poliţiştii comunitari şi cei de la circulaţie s-au întâlnit cu elevii de la Şcoala Generală nr. 4 „Ioan Slavici“.

Poliţiştii le-au explicat copiilor rolul lor în comunitate şi i-au îndemnat să apeleze la ei dacă sesizează ceva
în neregulă.

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare îşi fac simţită prezenţa în viaţa Aradului şi au decis să le vorbească elevilor despre activităţile lor. „Acţiunea vizează conştientizarea instituţiei noastre în cadrul unităţilor de învăţământ din oraş. Le-am prezentat copiilor cine suntem şi ce facem, care e importanţa noastră acolo, în stradă, unde ne desfăşurăm activitatea în cadrul ordinii publice, sau în intersecţii, unde fluidizăm traficul. În viitor, copiii vor şti să ne folosească aşa cum trebuie“, a declarat Eugenia Crainic, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare. Receptivi, cei mici au intrat în dialog cu poliţiştii, pe care i-au surprins cu cîteva desene în care au imortalizat felul în care văd ei activitatea Poliţiei. Copiii au pregătit încă o surpriză pentru agenţi, recitându-le poezii compuse special pentru ei.

Apare patrula şcolară

La „lecţie“ a fost şi Constantin Crainic, de la Poliţia Rutieră. Inspectorul le-a prezentat copiilor uniforma şi dotările poliţiştilor de la circulaţie, dar şi diferenţele dintre patrulele Poliţiei Rutiere şi cele formate din agenţi comunitari.
Conducerea şcolii a decis să intre în programul patrulelor şcolare. Supravegheaţi de poliţişti, elevii vor dirija circulaţia din zona şcolii. O primă patrulă şcolară funcţionează deja în oraş, la Şcoala Generală nr. 1 „Mihai Eminescu”.
„Ştiam diferenţa dintre Poliţia Rutieră şi Poliţia Comunitară. Primii ajută la fluidizarea traficului, iar ceilalţi sunt prezenţi şi acolo unde sunt nelegiuiri, furturi, certuri şi altele“, a declarat elevul  Andrei Groza (14 ani).
Poliţia Comunitară a fost înfiinţată în urmă cu un an, iar în ultimele două luni a demarat o amplă campanie de explicare a rolului ei în comunitatea locală.

În viitor, copiii vor şti să ne folosească aşa cum trebuie.
Eugenia Crainic, Poliţia Comunitară

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite