Arad: Control la arma care a rănit doi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Control la arma care a rănit doi poliţişti
Arad: Control la arma care a rănit doi poliţişti

Anchetatorii arădeni se abţin de la comentarii până la rezultatul expertizei balistice efectuate asupra pistolului Carpaţi. Flavius Biţiş, poliţistul rănit în mână de propriul său pistol, a fost externat. Prietenul său, Alex Moroc, este încă la spital, la Timişoara.

Flavius Biţiş, agentul de poliţie rutieră care s-a rănit la mână în urmă cu aproape o săptămână, a fost externat. Acesta a plecat la Timişoara pentru a-i fi alături colegului şi prietenului său, Alexandru Moroc, operat la maxilar.  Ambii poliţişti se simt bine şi vor fi audiaţi de anchetatori.
Procurorii de caz au declarat că aşteaptă ca cei doi rutierişti să-şi revină din punct de vedere medical, după care îi vor audia. Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara spun că şi agentul Alexandru Moroc se simte bine, însă va mai rămâne pentru câteva zile internat, sub observaţia lor.

Accident în camera de curăţare a armelor
Anchetatorii arădeni spun că primele concluzii cu privire la cauza exactă care a dus la producerea incidentului se vor afla în cursul acestei săptămâni. Procurorii sunt de părere că, în acest moment, orice fel de speculaţii ar periclita mersul anchetei.
În urmă cu aproape o săptămână, cei doi poliţişti au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost împuşcaţi accidental. Falvius Biţiş şi Alexandru Moroc erau în camera de curăţare a armelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Arad, când pistolul Carpaţi al lui Biţiş s-a declanşat şi glonţul i-a perforat mâna. Apoi glonţul a ricoşat în podeua din ciment şi a străpuns maxilarul agentului Moroc.
Cei doi poliţişti susţin că pistolul s-a declanşat accidental. „Ancheta este încă în plină desfăşurare. Aşteptăm rezultatul expertizei, după care vom şti cu exactitate dacă pistolul Carpaţi a fost defect sau pur şi simplu nu a fost manevrat corect. Aceste concluzii le vom afla cel mai probabil în cursul acestei săptămâni”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite