Controale la fructele şi legumele din pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat distribuitorii şi comercianţii de astfel de produse.

În urmă cu o săptămână, creştinii ortodocşi au intrat în Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi de peste an. În aceste condiţii, arădenii s-au arătat tot mai interesaţi de achiziţionarea de fructe şi legume, aşa cum era de aşteptat.

„Eu cumpăr de obicei fructele şi legumele din piaţă, de la ţărani. Aşa le pot vedea mai bine, pot alege şi, de ce nu, mă mai pot tocmi şi la preţ”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Elena Purcariu,o gospodină arădeancă.

Preferinţa pentru en-gros


Pe de altă parte, mulţi arădeni preferă să-şi ia produsele de la depozitele en-gros, acolo unde şi preţurile sunt ceva mai mici. „Cumpărăm săptămânal fructe de la en-gros pentru că preţurile sunt ceva mai mici. Nu luăm neapărat fiindcă e post, dar avem doi copii şi locuim şi cu părinţii, aşa că se consumă întreaga cantitate”, a declarat Mihaela Vârciu.

Aceasta a adăugat că nu a avut niciodată probleme cu produsele cumpărate.  Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad a verificat în aceste zile  comercianţii de legume şi fructe proaspete din en-gross-uri. Aceştia au oprit de la comercializare peste 26 de mii de kg de produse în valoare de aproape 20 de mii de lei.

Au mai fost aplicate amenzi de peste 50 de mii de lei. „Am verificat condiţiile de vânzare şi etichetarea, inclusiv a conservelor din legume şi fructe aflate la vânzare în 27 de societăţi comerciale din întreg judeţul”, a declarat Lorena Barbă, director coordonator adjunct al CJPC Arad. 

Condiţiile de transport

Una dintre principalele abateri constatate de inspectori se referă la modul de ambalare şi etichetare a produselor pentru transport dar şi pentru comercializare. Astfel s-a constatat că lipsesc de pe ambalaje ţara de origine, producătorul şi chiar denumirea. La conserve, etichetele fie nu erau traduse fie erau ilizibile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite