Contractul pentru reabilitarea centrului vechi se va semna săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Traian va fi refăcut
Podul Traian va fi refăcut

Primăria Arad va semna săptămâna viitoare contractual de execuție al proiectului de reabilitare a centrului vechi, proiect în valoare de 14,6 milioane euro, bani proveniți din fonduri structurale.

Câștigător al licitației de pentru executarea lucrărilor a fost desemnată o asociație format din două firme: SC Tehnodomus din Arad și SIRD SA Timișoara.

Cei doi constructori vor lucra vreme de trei ani la reabilitarea a 12 străzi din central vechi al Aradului, reabilitări ce cuprind atât infrastructura rutieră cât și canalizarea, alimentarea cu apă  și iluminatul public.

De asemenea, pe străzile Preparandiei și Dornei vor fi reabilitate și liniile de tramvai, costurile pentru înlocuirea acestora fiind neeligibile. Astfel, 15,3 milioane de lei, cât costă liniile de tramvai,  vor fi suportați de administrația locală.

Poate cel mai important punct al proiectului îl reprezintă refacerea Podului Traian, pod ce necesită reparații urgent. Acesta va fi închis o bună perioadă de timp, legătura dintre Arad și Aradul Nou urmând să fie făcută prin Subcetate.

Administrația locală ia în calcul și construirea unui pod provizoriu peste Mureș care să permit derularea traficului rutier pe perioada refacerii Podului Traian.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite