Reprezentanţii ULAL informează arădenii despre montarea contoarelor individuale de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii trebuie să fie atenţi cine le citeşte contoarul
Oamenii trebuie să fie atenţi cine le citeşte contoarul

Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad au anunţat în această dimineaţă că au primit răspuns oficial de la E-ON GAZ pe tema contorizării individuale la bloc, pe instalaţiile existente.

Astfel, prin lege sunt date o serie de condiţii în care aceste contoare se pot monta.

„Trebuie ştiut că se pot monta contoare pasante în instalaţiile de utilizare existente în apartamentele în clădirile de locuit multietajate, respectându-se mai multe condiţii. Este vorba despre efectuarea, în prealabil a probelor de rezistenţă si etansietate pentru întreaga instalaţie de utilizare a gazelor, în prezenţa operatorului SD, elaborarea unei documentaţii tehnice de către operatorul economic autorizat ANRE, avizarea documentaţiei tehnice de către operator, executarea lucrarilor de către un operator economic  autorizat şi respectarea prescripţiilor de montaj impuse de producator”, spune Vasile Arion, vicepreşedinte ULAL.

Acesta mai spune că E-ON Gaz nu recomandă montarea contoarelor pasante în apartamente, deoarece scade siguranţa în funcţionare şi exploatare a instalaţiilor de utilizare, există riscul blocării pe închis a contoarelor pasante şi creşte numărul îmbinărilor pentru infiletare.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite