Construirea podului definitiv peste Mureş a stârnit controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construirea unui pod definitiv lângă Podul Traian a provocat discuţii încă de când s-a anunţat că proiectul iniţial se va modifica. Reprezentanţii mai multor ONG-uri din Arad şi-au spus nemulţumirile faţă de acest lucru, atât în conferinţe de presă, organizate de către ei, cât şi în cadrul şedinţei de consiliu local.

Astfel, în cadrul şedinţei de consiliu preşedintele Pro Urbe, Alexandru Nagy Vizitiu a spus că se opune dublării podului actual cu unul nou, deoarece Podul Traian este monument istoric şi nu doreşte să fie distrus.

„Construirea acestui pod echivalează cu demolarea Podului Traian, în mod figurat”, spune Alexandru Nagy Vizitiu. 

De aceeaşi părere a fost şi Claudiu Cristea, care este preşedintele Mişcării Arădene şi în acelaşi timp şi consilier local municipal.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Fală a spus că decizia luată este una bună.

„Pentru menţinerea monumentului istoric Pod Traian este nece¬sară eliminarea liniilor de tramvai. Podul va rămâne un obiectiv de vizitat, cu un singur sens de trafic, o pistă pentru biciclete şi zone pietonale”, spune primarul. 

Amintim că la începutul lunii octombrie, societatea civilă a lansat o petiţie pentru salvarea podului. Organizaţiile nonguvernamentale arădene acuzau municipalitatea că încalcă legislaţia privind regimul de protecţie al monumentelor.

La vremea respectivă Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene, a spus că nu este normal să se construiască un alt pod, alipit de cel existent, deoarece acest fapt ar duce la parazitarea şi distrugerea monumentului istoric.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite