Arad: Construieşti mai mult, plăteşti mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Construieşti mai mult, plăteşti mai puţin
Arad: Construieşti mai mult, plăteşti mai puţin

Consilierii judeţeni vor discuta un proiect de hotărâre, privind reducerea unor taxe percepute de instituţie. Este vorba despre unele dintre taxele aferente autorizării de construire şi de

Consilierii judeţeni vor discuta un proiect de hotărâre, privind reducerea unor taxe percepute de instituţie. Este vorba despre unele dintre taxele aferente autorizării de construire şi de urbanism.
Astfel, începând de la 1 ianuarie 2010, arădenii vor plăti cu atât mai puţin, cu cât vor construi pe o suprafaţă mai mare. Pentru eliberarea certificatului de urbanism, taxele se stabilesc în funcţie de suprafaţă. Pentru  o suprafaţă de până la 150 mp inclusiv, taxa rămâne neschimbată, de 5,00 lei. Nivelul taxelor se reduce treptat, odată cu creşterea suprafeţei, sumele fiind mai mici de anul viitor. La o suprafaţă mai mare de 1.000 mp, arădenii vor plăti cu doi lei mai puţin faţă de anul acesta.
Amplasarea de construcţii provizorii, cum ar fi chioşcurile, tonetele sau spaţiile de expunere, va fi taxată cu şapte lei, cu doi lei mai puţin decât anul acesta. Şi taxa pentru avizarea certificatelor de urbanism va fi redusă cu doi lei, ajungând la 13 lei.

Şi taxe eliminate
Pe lângă acestea, cei de la judeţ vor să elimine trei taxe, în valoare de 42 de lei fiecare. Acestea se refereau la recuperarea cheltuielilor materiale pentru redactarea actelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite