Construcţia centurii în regim de autostradă va începe anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la obţinerea avizelor, constructorul lucrează la drumurile tehnice, de acces.
Până la obţinerea avizelor, constructorul lucrează la drumurile tehnice, de acces.

Autorizaţia de construcţie va fi eliberată la jumătatea lunii ianuarie 2010. Licitaţia pentru Nădlac-Arad se va organiza tot în jurul datei de 15 ianuarie de ministerul de resort.

O parte din actele necesare obţinerii autorizaţiei de construcţie a centurii Aradului în regim de autostradă au fost deja depuse de către consorţiul FCC Construction-Astaldi, câştigătorul licitaţiei, iar restul de acte sunt aşteptate până la jumătatea lui ianuarie. „Cel mai probabil undeva în jurul datei de 15 ianuarie autorizaţia de construcţie se va putea elibera, astfel ca lucrările să demareze din plin”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.


Moş întârziat


La inaugurarea podului provizoriu peste Mureş, pe care vor trece camioanele ce vor aproviziona cu materiale şantierul autostrăzii, constructorii declarau că îşi doresc ca Moş Crăciun să le aducă autorizaţia de construcţie. Aceasta va sosi însă cu o întârziere de circa două săptămâni.
Cât priveşte tronsonul de autostradă Nădlac – Arad, proiectarea şi construcţia acestuia vor fi scoase la licitaţie tot în ianuarie. „Documentaţiile necesare sunt aproape finalizate, aşa că cel mai probabil procedurile de licitaţie vor avea loc la jumătatea lui ianuarie şi atunci se va desemna proiectantul şi constructorul acestui tronson de autostradă”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta a mai explicat că în paralel cu proiectarea se vor face şi exproprierile de pe traseul autostrăzii ce va lega Aradul de Nădlac, respectiv de autostrada M5 din Ungaria.


„Efectuarea exproprierilor estimăm că se va face la jumătatea anului viitor, odată cu finalizarea proiectului şi identificarea cadastrală a terenurilor”, a explicat Pistru. Tronsonul Arad-Nădlac, în lungime de 38,8 km, va fi construit în 36 de luni. Valoarea totală a investiţiei este de peste 360 de milioane de euro. Cât priveşte autostrada Arad-Timişoara, aflată în construcţie, Pistru susţine că nu sunt probleme şi nici întârzieri în execuţie.

Sumă
Valoarea totală a investiţiei este de peste 360 de milioane de euro

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite