Drumul Arad- Curtici intră la reparat. Opt luni de şantier îi aşteaptă pe şoferi.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de o lună de la parafarea lucrărilor pe tronsonul Arad- Curtici, lucrările de reparaţie sunt gata de start. Timp de opt luni, cei circa 4,3 de kilometri al unuia dintre cele mai păcătoase drumuri, vor fi sub asediul buldozerelor.

Primul tronson pe care se vor efectua lucrările are o lungime de 4,25 km, iar finanţarea este asigurată în întregime de Consiliul Județean, valoarea totală a investiției ridicându-se la cinci milioane de lei.

„Prin lucrările de reabilitare vor scădea cheltuielile de întreţinere şi reparaţii ale drumului, va creşte viteza medie de circulaţie a vehiculelor, reducându-se astfel consumul de carburanţi, lubrifianţi şi piese de schimb. De asemenea se estimează scăderea numărului de accidente rutiere”, a spus preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu. Reparaţiile au în vedere în primul rând defecţiunile cauzate de îngheţ, până la înlocuirea şi completarea semnalizării rutiere.

Conducători cu simţ civic

Şoferii arădeni spun că lucrările de modernizare sunt o binecuvântare în condiţiile în care există drumul care face legătura între Arad şi Curtici a fost mereu cu problem. Aceştia nu se arătă deranjaţi de viitorul disconfort creeat de lucrări, pentru că spun că sunt conştienţi că, după o perioadă de sacrificii, circulaţia pe aceste tronsoane nu va mai pune probleme. „Drumul este groaznic, mai ales pentru mine, care trec zilnic pe aici. Din 2009 nu s-a mai făcut nimic aici deşi e totuşi, un drum extrem de circulat“, a spus Marcel Ardelean, şofer la o companie care se ocupă cu distribuţia de mărfuri.

Un alt şofer care tranzitează zilnic judeţul este de părere că de starea drumurilor depinde relansarea turismului arădean. „Mai ales vara, vin mulţi români plecaţi în Germania sau în Italia. Ar merge şi ei câteva zile la Moneasa la Lipova Băi sau la ştrandurile termale. Dacă drumurile sunt proaste, îi pierdem“, a precizat Gavril Iancu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite