Arad: Consilierii specialişti în calitatea învăţământului preuniversitar, formaţi la Macea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) au organizat, la Castelul de la Macea, prima sesiune din cadrul Programului naţional de formare pentru experţii în evaluare şi acreditare ai ARACIP.

Programul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.
 
La întrunire au participat Constanţa Mihăilă, vicepreşedinte ARACIP, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi viitorii experţi ai ARACIP din judeţele limitrofe arondate Centrului de formare de la Macea.

Proiectul este realizat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar ARACIP şi se derulează, la nivel naţional, pe o perioadă de trei ani, cu patru sesiuni, unde sunt angrenate fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro.
 
Scopul programului este de formare a sistemului naţional de management şi asigurare a calităţii în învăţământul preuniversitar.

„În cadrul proiectului, ARACIP a angrenat o serie de parteneriate şi suntem foarte bucuroşi că unul dintre partenerii noştri esenţiali este Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Parteneriatul este foarte important, deoarece pe lângă faptul că sistemul public şi-a luat partener sistemul privat este învăţământul preuniversitar alăturat învăţământului superior. Proiectul strategic al ARACIP vizează formarea unui mare număr de persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar pentru a deveni evaluatori externi, formatori consilieri sau a inspectorilor din ministerul educaţiei şi inspectoratelor şcolare”,
a declarat Constanţa Mihăilă, vicepreşedinte ARACIP.

Constanţa Mihăilă a subliniat că, la Macea, se vor forma şi formatori consilier, 15 consilieri în fiecare judeţ din ţară, care vor acţiona la nivelul fiecărui judeţ.
 
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a declarat că Universitatea este onorată să participe alături de  Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar la acest proiect strategic.


Următoarele module ale Proiectului strategic ARACIP vor avea loc la Craiova, Bucureşti, Iaşi, Miercura Ciuc şi Constanţa.  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite