Concurs de prins purcei. Sute de copii s-au înscris la competiția de la Pecica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţie inedită într-un oraş din judeţul Arad, unde s-a organizat un concurs de prins purcei. A fost cel mai de interes moment al praznicului de Pită Nouă, aşa că s-au înscris 100 de copii.

A fost cel mai de interes moment al praznicului de Pită Nouă, aşa că s-au înscris 100 de copii, dintre care au fost selectaţi 20 de copii, care au intrat în cursa finală dornici să prindă cei 5 purceluşi, ce odată eliberaţi, au fost de nestăpânit. Sute de oameni s-au strâns în centrul oraşului Pecica din judeţul Arad pentru a participa la concursul de prins purcei şi a-i încuraja pe cei mici.

După instructaj s-a declanşat cursa infernală de prins purceluşii, foarte iute de picior. Copii nu au mai ţinut cont de nimic, s-au aruncat cu toate puterile în ring şi nu s-au lăsat până nu au prins purceii. Unii dintre copii s-au antrenat înainte, şi au alergat pe acasă cât i-au ţinut picioarele.

image

Alţii s-au păsttrat pentru ziua cea mare, să aibă toată energia necesară. Dintre cei 100 de copii dorinici să participe la concurs, 20 au fost selectaţi să intre în ring, iar 5 dintre ei au plecat victorioşi şi spun că purceluşul va fi cel mai bun prieten al lor.

”Am sărit pe el din prima şi aşa am reuşit să-l prind. O sa-l cheme Juji şi o să am grijă de el”, a spus David Arpi de 9 ani. “Prietenul meu l-a prins de un picior şi eu am reuşit să-l fur de la el din braţe. O să fie prietenul meu cel mai bun. O să-i dau porumb, iarbă şi apă”, a mărturisit Adi Ortu.

Purceluşii nu sunt de ici de colo

Ba chiar au fost antrenaţi special de autorităţile din oraş pentru a fi cât mai iuţi de picior.  „Am avut concurenţi la două vârste. S-au înscris 100 de copii şi au fost selectaţi 20. Purceii au fost antrenaţi de vineri”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.


 
În acest an, din cauza crizei, numărul de purcei puşi în joc a fost mai mic decât anul trecut. Sărbătoarea Praznicului Pită Nouă a continuat cu alte concursuri. S-a putut cumpara si pâinea de Pecica, despre care se spune ca ar fi cea mai bună din zonă. Tocmai de aceea pecicanii organizează, în fiecare lună august, o sărbătoare specială pentru pâinea din noua recoltă.

image
Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite