Concert dedicat în întregime iubirii, la Filarmonica de Stat Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul Academic al Filarmonicii de Stat din Arad va susţine joi, 19 mai, un concert cu totul special, dedicat în întregime iubirii.  Valsurile de dragoste semnate de Johannes Brahms, o lucrare pe cât de frumoasă pe atât de pretenţioasă şi dificilă de interpretat, va avea loc, de la ora 19.30, în sala mare.

Corul condus de Daniel Rădoiaş este acompaniat la două piane de Adriana Dogariu şi Sorin Dogariu. Organizatorii spun că splendidele culegeri de cântece de dragoste, imaginate de Johannes Brahms pe suportul metric al celui mai îndrăgit dintre dansurile lumii, sunt reluate în repertoriul Corului academic după o absenţă de aproape două decenii.

„Sentimentale şi dinamice, alerte şi pline de neprevăzut, valsurile lui Johannes Brahms sunt inspirate de contextul vienez al deceniilor dominate de familia Strauss şi muzica marilor saloane”, spun reprezentanţii Filarmonicii.

Cele două părţi ale lucrării, Liebeslieder op.52 şi Neue Liebeslieder op.65 se numără printre partiturile brahmsiene preferate de muzicienii şi melomanii zilelor de azi. Primele 18 cântece de dragoste au fost concepute în 1869, succesul lor de public dar şi acela de editură determinându-l pe Brahms să creeze în 1875, în continuarea acestora, o nouă serie de 15.

Recital cameral

A doua zi, vineri, de la aceeaşi oră, sala mică de concerte a filarmonicii de această dată va fi gazda unei serate camerale. Recitalul va fi susţinut de trio-ul format din violonistul Dorel Bîc – fostul concert maestru al Orchestrei Simfonice a Filarmoicii de Stat din Arad, violoncelista Cristina Drăgoi şi pianista Diana Gangan.

Din program vor face parte lucrările Trio în do minor op.1 nr. 3 şi Trio în mi bemol major op.1 nr.1 de Ludwig van Beethoven.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite