Arad: Comunitarii pot să scape numai cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Comunitarii pot să scape numai cu suspendare
Arad: Comunitarii pot să scape numai cu suspendare

Avocatul taximetristului bătut spune că nu e surprins de eliberarea celor doi agenţi.

Taximetristul Florin Patcău şi-a pierdut speranţa că se va face dreptate în cazul lui şi că cei doi poliţişti vor fi pedepsiţi.

Decizia judecătorilor de a-i elibera pe cei doi poliţişti comunitari l-a întristat pe taximetristul Florin Patcău, care spune că nu mai crede că se va face dreptate în cazul lui. “Dacă la început am fost fericit că indivizii care m-au bătut cu sălbăticie au intrat după gratii, eliberarea lor m-a dezamăgit. Nu ştiu ce să spun. Nu cred că se va face dreptate. Important este că lumea din jur crede prin ce am trecut şi oamenii sunt alături de mine. Nu vroiam decât să-i împiedic pe cei doi să nu mai repete istoria cu alţi arădeni”, a declarat Patcău.

Taximetristul a mai spus că e convins că şi alţi arădeni au trecut prin mâna celor doi poliţişti, însă le este frică să depună plângeri. “Comportamentul lor nu este justificat. În ziua când m-au bătut pe mine, ştiu din surse sigure că un bărbat şi o femeie au fost agresaţi fizic de aceeaşi poliţişti, în zona Pieţei Catedralei. Nu am cum să dovedesc, atât timp cât victimele nu au curaj să depună plângere”, a continuat Patcău.

Arădenii se arată indignaţi de faptul că cei doi poliţişti au fost puşi în libertate. „Am urmărit cazul în presă şi sunt la curent cu desfăşurarea evenimentelor. Nu îmi vine să cred că le-au dat drumul. Agenţii poliţiei comunitare nu cunosc legea şi nu ştiu să o aplice corect. Oricât de recalcitrant ar fi fost taximetristul, cei doi poliţişti nu aveau dreptul să-l bată. O amendă care să-l înveţe minte era suficient”, a spune Valentin Dinu, şofer.

CITIȚI PE ACEEAȘI TEMĂ:

ARAD: UPDATE Cei doi poliţişti comunitari care au bătut un taximetrist au scăpat de arest

Arad: Şoferii de taxi acuză comunitarii de nesimţire

Arad: Doi poliţişti comunitari filmaţi cum asistă zâmbind la o cursă ilegală de maşini în plin centrul oraşului

Arad: Avocatul poliţiştilor arestaţi vrea să-şi elibereze clienţii

“Poliţiştii comunitari îşi fac de cap”

Un alt arădean povesteşte că şi el a avut probleme cu Poliţia Comunitară în urmă cu trei luni. „Nu ştiu sigur care e rolul lor în oraş şi ce atribuţii au. Şi de mine s-au luat o dată că stăteam la poveşti cu un vecin în centru. Mi-au spus să stau pe marginea trotuarului că îi încurc pe ceilalţi trecători. Mi se pare absurd şi strigător la cer ce se întâmplă. Poliţiştii comunitari îşi fac de cap”, a spus Florin Badea, pensionar.

Sentinţa previzibilă

Petre Fortian, avocatul taximetristului spune că nu l-a surprins decizia instanţei. „Fiind la prima abatere era de aşteptat să-i cerceteze în stare de libertate. Nu contest decizia judecătorului şi nici nu am dreptul să depun recurs. Aşteptăm să vedem ce va urma. Cel mai probabil cei doi poliţişti vor primi un an cu suspendare”, a spus avocatul.

Imagine
Arădenii nu au încredere în Poliţia Comunitară

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite