Compozitorul Cornel Fugaru a fost legat de orașul natal al soției sale: Aradul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul compozitor Cornel Fugaru a încetat din viață astăzi, la Spitalul Elias, acolo une era interant din data de 7 iulie. Fugaru suferea de o boală incurabilă cu evoluție nefastă și extrem de rapidă.

Compozitorul de muzică ușoară și solistul vocal Cornel Fugaru a fost toată viața legat de orașul nostru, soția lui, Mirela Fugară fiind născută în orașul de pe Mureș. Cei doi s-au căsătorit în 1985 iar de-a lungul anilor au colaborat și pe plan profesional.

Mirela Fugaru a absolvit Colegiul Național “Moise Nicoară” în anul 1976, iar imediat după ce l-a cunoscut pe marele compositor, s-au și mutat împreună în București. Cornel Fugaru a fost un foarte bun profesor, pregătind de ani la rând tineri şi copii pentru diferite concursuri de muzică uşoară.

Împreună cu soţia sa, Mirela Fugaru, a iniţiat şi organizat Festivalul Internaţional ”Steaua de aur” destinat copiilor şi adolescenţilor care încearcă să se lanseze interpretând melodii compuse special pentru cei mici. Potrivit cunoștințelor, cei doi obișnuiau să mai vină în Arad, doar în concedii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite