Arad: Compoturi şi dulceţuri via Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pieţele din ţara vecină sunt luate cu asalt zilele acestea de către gospodine în căutare de fructe pentru compoturi şi dulceţuri. Chiar dacă producătorii autohtoni susţin că recoltele de fructe din acest an în zona Aradului au fost foarte bune, preţurile din pieţe rămân în continuare mari.

„La noi în piaţă cireşele sunt tot 7 lei kilogramul şi comercianţii parcă preferă să rămână cu marfa decât să lase din preţ. Am mai luat câte un kilogram de mâncat să ne facem pofta, dar pentru compot luăm din Ungaria. Acolo ieşim la 3-4 lei pe kilogram, în funcţie de cantitate”, a spus Mioara Gui, o gospodină din Arad.

În pieţe fructele rămân pe tarabe
Situaţia este similară şi pentru căpşuni, piersici sau caise. „Dacă mergem de dimineaţă la piaţă la Bekescsaba, luăm fructele de sezon cu 30-40% mai ieftin ca la noi. Economisesc şi la borcane care sunt la jumătate de preţ şi îmi fac şi restul de cumpărături acolo căci sunt mai ieftine”, a explicat  Ana Bonţaş, o altă gospodină.
La rândul lor, comercianţii arădeni recunosc că nu mai vând cantităţi mari de fructe gospodinelor, pentru conservele de sezon. „Am vândut zilele trecute unei doamne cinci kilograme de vişine pentru pus la congelator, dar în rest vindem un kilogram sau jumătate”, a spus Mona Ignat, vânzătoare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite