Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház va prezenta spectacolul „Decalogul după Hess” la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház va prezenta astăzi şi mâine spectacolul „Decalogul după Hess”, de Alina Nelega, în regia lui Ernő Tapasztó la Bakelit Multi Art Center din Budapesta.

Piesa Alinei Nelega a fost considerată de portalul transindex.ro cea mai bună piesă maghiară a anului 2008, portalul cultural toptipp.hu a ales spectacolul arădean cea mai bună monodramă a anului 2009, iar revista culturală Z'ArtKor a plasat spectacolul printre primele zece ale ultimilor trei ani.

Prin intermediul acestei monodrame agil construite, care se joacă de peste trei ani la compania arădeană maghiară, Alina Nelega încearcă să pătrundă în mintea lui Rudolf Hess, umbra lui Hitler, motorul din spatele maşinăriei infernale, cel care, simţindu-se umilit de faptul că Germania a fost îngenuncheată în primul război mondial, îşi doreşte cu ardoare să îi răscumpere onoarea pierdută.

El este cel care crede orbeşte în Nazism şi în programul acestuia, el este cel care crede cu tărie într-o Germanie purificată, într-o Europă care ar trebui purificată la rândul ei, care, dintr-o „bunică incestuoasă” ar trebui transformată într-un simbol şi un exemplu al purificării la toate nivelele.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite