Comisarii OPC au controlat calitatea şi modul de etichetare a orezului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţie de unde cumpăraţi orezul!
Atenţie de unde cumpăraţi orezul!

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia  Consumatorilor Arad  a finalizat în aceste zile o acţiune de control privind modul de respectare a prevederilor legale la calitatea şi etichetarea orezului.

În urma acţiunilor, au fost controlaţi un număr de 14 operatori  economici, 12 dintre aceştia prezentând abateri de la prevederile legale. “Au fost verificate 2132 kilograme de produse sub denumirea de orez, constatându-se că 678 kilograme nu se încadrează în prevederile actelor normative în vigoare, cantitate care a fost oprită temporar de la comercializare”, a declarat Adina Sucigan, inspector coordonator la OPC Arad.

Pentru abaterile constatate, comisarii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 57.000 lei. Pe această cale, arădenii sunt sfătuiţi să fie atenţi atunci când cumpără diferite sortimente de orez, să citească informaţiile înscrise pe etichetă şi să ceară date suplimentare de la lucrătorii comerciali, dacă este cazul.

“În cazul în care pe ambalaj apare denumirea “brizură de orez” sau „spărtură de orez”, aceasta reprezintă faptul că produsul este constituit din boabe sparte de orez sau amestec de boabe sparte şi boabe întregi de orez. Produsul cu această denumire este un produs inferior din punct de vedere al calităţii”, a adăugat Adina Sucigan.

Comisarii OPC au efectuat controale şi la produsele specifice sărbătorilor pascale precum şi printre pensiunile, hotelurile şi restaurantele din oraş şi judeţ.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite