Comercianţii din Arad se plâng că vând mai puţine ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au scăzut vânzările la ţigări
Au scăzut vânzările la ţigări

Scumpirea ţigărilor a scăzut vânzările magazinelor de profil din oraş. Comercianţii spun că fumătorii fie au renunţat la tutun, fie reduc numărul de ţigări sau trec pe cele rulate manual.

Din 1 ianuarie 2010, Guvernul a mărit acciza pe tutun, ceea ce a făcut ca un pachet de ţigări să coste în medie 10 lei, cu aproape 2 lei mai mult faţă de anul trecut. Creşterea preţului se reflectă în scăderea semnificativă a vânzărilor cu cel puţin 45-50 la sută, faţă de decembrie anul trecut. Majoritatea arădenilor fie fumează mai puţin, fie au renunţat la viciu.

Sunt şi arădeni care aleg să fumeze ţigări rulate manual. De altfel, comercianţii de tutun de rulat au declarat că au constatat o uşoară creştere a vânzării acestui produs. “Mulţi arădeni au redus media ţigărilor pe zi sau chiar au renunţat definitv la el. Acest lucru îl simţim noi, comercianţii căci vânzările au scăzut aproape cu jumătate. Multe persoane însă aleg să-şi cumpere tutun şi îşi fac singuri ţigările”, a declarat Horia Valter, reprezentantul unui magazine de specialitate din Arad.

CITEŞTE ŞI:

Arădenii se luptă să scape de viciul care le-a golit buzunarele

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite