Colegiului Naţional Moise Nicoară, reabilitat de o firmă „specializată” în monumentele istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiului Naţional Moise Nicoară, clădire monument istoric va fi reabilitat şi modernizat de către o firmă din Timişoara. Această firmă care a câştigat licitaţia este cea care a câştigat şi pentru renovarea Castelului Corvinilor, dar şi lucrările de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

În ambele cazuri au fost probleme între constructor şi beneficiar. Proiectul care incude lucrările, beneficiază de finanţare nerambursabilă. Valoarea totală  a lui este de 51, 1 milioane de lei, din care 34,2 milioane finanţare UE, 14,8 milioane lei finaţare naţională şi 1,9 milioane lei co-finanţare de la bugetul local.

Contractul de lucrări, care a fost deja semnat este de 35,5 milioane de lei TVA inclus iar execuţia va dura 24 de luni.

Lucrările de reabilitare a clădirii monument istoric sunt complexe şi cuprind consolidări la planşeul dintre parter şi etaj, restaurări ale faţadelor şi tâmplăriei, a holului principal şi sălii festive, accesibilizarea clădirii pentru persoane cu mobilitate redusă, modernizarea instalaţiilor, renovări ale sălilor de curs, valorificarea spaţiilor din subsolul clădrii prin amenajarea de săli de sport, laboratoare, săli pentru activităţi extra-curriculare, cantină, vestiare, grupuri sanitare noi, dotarea cu echipamente IT.

O componentă inedită a proiectului este amenajarea în mansarda clădirii a unui observator astronomic, unde vor fi instalate echipamentele pe care şcoala le-a obţinut în cadrul unui concurs european. 

Cap de ziar Adevarul Banat

Citeşte care este numele firmei câştigătoare şi ce lucrări a mai avut, mâine dimineaţă, în Adevărul de Banat



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite