Clasamentul celor mai mici chirii din Arad: cartierul Vlaicu este în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai ieftine garsoniere se găsesc în zonele periferice Vlaicu, Micălaca şi Alfa
Cele mai ieftine garsoniere se găsesc în zonele periferice Vlaicu, Micălaca şi Alfa

Agenţiile imobiliare nu se prea înghesuie să închirieze apartamente sub o sută de euro pe lună, iar confortul acestora lasă de dorit. Chiar dacă anumite zone bat topul celor mai mici chirii din oraș, cererea este destul de slabă în comparație cu oferta.

În topul celor mai mici preţuri la chiriile apartamentelor, cartierul Vlaicu conduce detaşat. Cu garsoniere cu suprafeţe de până la 53 de metri pătraţi, cele mai ieftine zone ale Aradului sunt şi cele la care clienţii agenţiilor imobiliare apelează cel mai puţin.

Arădenii care nu îşi permit luxul unui apartament cu două camere într-o zonă mai accesibilă, atât din punct de vedere al transportului în comun, cât şi al facilităţilor şi al servicilor, pot închiria o garsonieră situată în cartierul Vlaicu, pentru 50 de euro. „Cartierul Vlaicu e o combinaţie de locuinţe noi pe artera principală, mai scumpe ce-i drept, şi blocuri vechi, ridicate prin anii ’70, care cu timpul au devenit tot mai ieftine, şi ca vânzare, dar şi la chirii.

Cartierul Vlaicu



Dotările sunt minime


La blocurile de garsoniere vechi, prea puţini proprietari le pun la punct, astfel că marea majoritate sunt utilate general, adică apă, gaz, curent şi canalizare, fără parchet, gresie sau faianţă”, a spus Marian Suciu, reprezentantul unei firme imobiliare arădene. Dacă Vlaicu este de departe cel mai ieftin cartier, nici Micălaca nu stă mai bine la capitolul blocuri de garsoniere. Cu până la 40 de apartamente într-un asemenea bloc, condiţiile pe care un posibil chiriaş le poate avea sunt minime. „Pentru studenţi, garsonierele sunt cea mai bună afacere. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cei care au şi familie. Aici intervine şi zona în care acestea se află, pentru că nimeni nu îşi prea doreşte să locuiască în blocuri cu probleme din cauza facturilor restante ale locatarilor sau a lipsei unor servicii, precum dispensar, şcoală sau transport în comun”, a declarat Cristian Crăciun, agent imobiliar.

Cartierul Vlaicu

Cele mai ieftine chirii la garsoniere

Strada Beiuş    80-100  euro
Strada Roşiorilor    50-70 euro
Faleza Sud    100 euro

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite