Rejudecarea locotenenților lui Uțu tărăgănată de la o săptămână la alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uțu este așteptat la Tribunal
Uțu este așteptat la Tribunal

Rejudecarea procesului „Împăratului” Uțu Rohozneanu şi a locotenenţilor săi s-a reluat astăzi la Tribunalul Arad, cu o amânare. Este a doua amânare după cea de săptămâna trecută.

Dacă pe 4 octombrie, când a fost prima înfăţişare în rejudecarea dosarului, procesul a fost amânat pe motivul că nu au fost prezenți toți inculpații, de data aceasta a fost amânat penttru data de 8 decembrie. Amânarea de astăzi se datorează faptului că dosarul nu a sosit încă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

„Procesul a fost amânat pentru 8 decembrie, data până la care dosarul trebuie să se întoarcă la Arad. Toţi cei 14 inculpaţi în stare de detenţie s-au prezentat astăzi la Tribunal”, a declarat în această dimineaţă Diana Dărăban, purtător de cuvânt al Tribunalului Arad. Alături de cei 14 interlopi prezenţi astăzi pe holurile Tribunalului, alţi şase inculpaţi cercetaţi în stare de libertate au fost prezenţi în celebra sală 104.

Procesul interlopilor s-a reluat la Arad în urma deciziei magistraților de la Curtea de Apel Timișoara, care au depistat o greșeală în dosar. La un moment dat a fost citat un martor, însă nu s-a prezentat, fiind la acel moment încarcerat în Olanda. Din această cauză, martorii din dosar, inclusiv cei sub acoperire vor fi citați pentru a doua oară.

Rejudecarea dosarului înseamnă reaudierea tuturor inculpaţilor şi învinuiţilor, numărul acestora ridicându-se undeva la circa 40, a părţilor vătămate şi poate însemna o altă sentinţă faţă de cea dată în primăvara acestui an. Conform magistraţilor arădeni, mai multe dintre părţile vătămate menţionate în dosar şi-au retras plângerile sau şi-au schimbat declaraţiile când cauza era spre judecare la Arad.

Cu toate acestea nu va fi rejudecat întreg procesul, ci doar şedinţele de judecată desfăşurate în perioada februarie - aprilie 2010. În aprilie, toţi cei arestaţi au primit pedepse cu închisoarea între doi şi 12 ani

De admirat e faptul că la prima înfățișare prietenii, rudele și cunoștiințele interlopilor au stat liniștiți pe băncile holurilor, fără să facă scandal, cum le stă în fire. Înfățișarea de astăzi nu a durat mai mult de cinci minute.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite