Circulaţie îngreunată pe ruta Podgoria- Teatru. Sute de sindicalişti mărşăluiesc la această oră.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au sperat să scoată în stradă cel puţin o mie de oameni. Circa şase sute de sindicalişti mărşăluiesc la această oră pe centrul Aradului faţă de modificarea Codului Muncii. Sute de sindicalişti din toate marile confederaţii participă la protest.

Maşinile care se află acum în centrul oraşului sunt nevoite să aştepte minute în şir ca sindicaliştii ce mărşăluiesc să părăsească zona. Protestatarii sunt atent supravegheaţi de zeci de jandarmi care îi urmăresc pe tot traseul.

Supărare mare

Înarmaţi cu trâmbiţe, sindicaliştii nu i-au taxat, în gura mare pe toţi responsabilii de modificarea Codului Muncii. De la preşedintele Băsescu, până chiar la fica acestuia, Eba, sindicaliştii şi-au strigat neputinţa sub privirile a mii de arădeni care au preferat să stea deoparte şi să privească la show-ul din centrul oraşului.

„Pe lângă problema de fond, forma codului muncii, avem de a face cu un atac fără precedent la sistemul democratic. Partenerii sociali, patronatele şi sindicatele sunt eliminaţi din procesul de luare a deciziei pe probleme fundamentale din punct de vedere economic şi social. Atragem atenţia primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, că interdicţia de staţionare pe platoul din faţa Palatului Administrativ este ilegală, inadmisibilă şi reprezintă un abuz grav. Se încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor precum şi sentinţa Tribunalului Arad prin care s-a dispus desfiinţarea actului ilegal emis de primarul Falcă”, a spus Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene.

Marşul continuă până la Piaţa Avram Iancu.

Vezi mai multe imagini de la protest AICI

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite