PORTRET: Ciprian Gavrilă este pasionat de maşinile mari şi tari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădeanul participă la concursuri de off road  de aproape doi ani, iar la cel mai recent dintre ele a reuşit să se clasifice pe locul III, concurând alături de cei mai tari participanţi din Europa.

Povestea lui Ciprian începe în urmă cu şase ani când şi-a cumpărat primul ATV. „Pentru că la acea vreme toată lumea era înnebunită după ATV-uri, mi-am spus să încerc şi eu. După doar câteva luni am renunţat însă la idee pentru că m-am dat de prea multe ori peste cap cu el”, îşi aduce aminte Ciprian.



Tânărul a conştientizat că pasiunea lui pentru off-road nu era în siguranţă pe un ATV şi a hotărât astfel să-şi cumpere o maşină pe care să o poată stăpâni cu mult mai multă încredere. „Ca orice bărbat, obişnuiam să merg duminică de duminică în piaţa de maşini. Aşa am găsit prima maşină de teren, un Range Rover 81, alb, cu geamuri verzi. Nu am stat pe gânduri şi mi-am cumpărat-o imediat”, povesteşte arădeanul.

Trasee greu de străbătut

Astăzi, Ciprian are opt maşini de teren cu care participă rând pe rând la concursurile de off-road. Tânărul recunoaşte că sportul pe care şi l-a ales nu este tocmai uşor, iar traseele pe care le străbate la fiecare concurs sunt deosebit de periculoase. „Traseul este amenajat prin locuri în care nimeni nu-şi poate imagina că poate trece o maşină de teren.  Concursurile de off-road se desfăşoară de regulă pe mai multe zile, perioadă în care avem de străbătut până la mii de kilometri, fie pe un drum forestier, fie pe unul foarte înclinat”, a adăugat Ciprian.

image
image

Investiţii de mii de euro

Anul acesta, tânărul a reuşit să se clasifice pe locul trei la unul dintre cele mai mari concursuri de off-road, la care au participat pasionaţi din toată Europa. După fiecare întrecere, Ciprian spune că numai spălatul maşinii durează două zile. „De asemenea, revizia o fac după fiecare traseu parcurs. Singur am învăţat care este rolul fiecărui şurub în parte”, explică Ciprian. Arădeanul pasionat de maşinile mari şi tari spune că investiţia într-o singură maşină poate ajunge până la câteva zeci de mii de euro. Numai participarea la concurs costă aproximativ 1.200 de euro.



„Satisfacţiile nu sunt financiare, pentru că la concursuri foarte rar primim bani, suntem răsplătiţi în accesorii pentru maşini. Eu ador ceea ce fac şi îmi doresc ca în viitor să pot participa la cât mai multe evenimente de acest gen”, a mărturisit arădeanul. În oraş, nu sunt mai mult de zece pasionaţi de acest sport, bărbaţi şi femei de toate vârstele. „Nu trebuie să fii neapărat bărbat ca să poţi participa la concursuri. Toţi suntem prieteni şi mă bucur foarte mult că fac parte din anturajul lor”.

image
image

Întrebări şi răspunsuri


Accidentări ai avut vreodată?
Nu foarte grave, din punct de vedere fizic. Maşina se „şifonează” câte puţin după fiecare traseu. Mai o unghie lovită sau câte o zgârietură.

Ţi-ai dori ca şi copiii tăi să-ţi moştenească pasiunea?
Da. Familia mea e alături de mine la fiecare concurs la care particip şi toţi sunt deja la fel de pasionaţi ca şi mine de off-road.

Ce împliniri îţi aduce acest sport?
Mă bucur că am cunoscut numai oameni deosebiţi, că am şansa şi posibilitatea să merg la concursuri, mai ales că fac cee

Ce-i place
Ciprian spune că atunci când nu este plecat la vreun concurs, se ocupă de revizia maşinii. „Îmi place să meşteresc tot timpul câte ceva la ea. Timpul liber prefer să-l petrec alături de familie şi prieteni”, a spus arădeanul.

Ce nu-i place
Ciprian Gavrilă recunoaşte că nu se împacă deloc cu criza financiară prin care trece ţara noastră şi că i-ar plăcea să vadă o schimbare în bine în ceea ce priveşte viitorul românilor. „Detest oamenii răi şi prefăcuţi”, a încheiat pasioantul de off-road.a ce îmi place cel mai mult.

Profil
Născut. 02.06.1981, Arad
Studii. Liceul Henry Coandă din Arad
Familie. Căsătorit, doi copii
Pasiuni. Sporturile extreme.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite