Ciocolată cu bombă pentru familia primarului din comuna Socodor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Jurca aşteaptă să afle cine i-a vrut răul fratelui său
Ioan Jurca aşteaptă să afle cine i-a vrut răul fratelui său

Pachetul în care erau bomboane din Republica Moldova a explodat în mâinile cumnatei edilului, fără să o rănească. Reprezentanţii poştei spun că pe pachet nu era menţionat expeditorul, ci doar adresa exactă a fratelui primarului Ioan Jurca.

Familia primarului Ioan Jurca este şocată de incident şi spune că nu îşi explică cine anume le-a vrut răul pentru că, din câte ştiu ei, nu au duşmani.
„Nu îmi pot explica ce anume s-a întâmplat. Fratele meu nu are duşmani, se ocupă cu agricultura. Niciodată nu a primit bilete sau telefoane de ameninţare, de aceea nu înţelegem despre ce este vorba. Sperăm ca anchetatorii să afle cât mai repede identitatea celui care a avut chef de astfel de glume, de prost gust pot să spun”, a declarat primarul localităţii Socodor, Ioan Jurca.


Spray cu explozie


În coletul capcană s-a aflat o cutie cu bomboane fabricate în Republica Moldova, unde a fost ascunsă bomba. În momentul exploziei, un glonte de cauciuc a ricoşat în peretele oficiului poştal din localitatea Socodor.
Poliţiştii arădeni spun că încearcă să afle identitatea persoanei care a făcut acest gest. „În colet se afla un spray care a explodat, fără a răni vreo persoană“, a declarat inspectorul principal Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad. Cazul însă nu a fost făcut public de către poliţiştii arădeni. Singurele informaţii despre explozia coletului au fost oferite de rudele primarului din Socodor.


Expeditorul ştia unde trebuie să ajungă coletul


Primarul a mai spus că i se pare ciudat faptul că expeditorul ştia foarte bine unde anume trebuie să ajungă coletul. Adresa destinatarului nu era cea din buletin, ci era cea la care locuieşte cu adevărat. „Se putea întâmpla o nenorocire dacă explozia era mai mare. Era un pachet mic, de mărimea unei cutii de ciocolată. În el se afla un spray de gaz folosit la încărcatul brichetelor şi praf de puşcă”, a adăugat primarul.
Reprezentanţii SRI care se ocupă de caz au declarat că nu există niciun element care să poată confirma ipoteza unui atac terorist. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii a spus că ancheta continuă în acest caz pentru a se stabili cine a trimis coletul care conţinea bomba artizanală. Mai mult, acesta a precizat că nu e vorba despre un act terorist, ci pur şi simplu de o glumă de prost gust.

Era un pachet mic, de mărimea unei cutii de ciocolată. În el se afla un spray de gaz.
Ioan Jurca, primar Socodor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite