Cinci milioane de euro. Cea mai mare evaziune fiscală descoperită de Comisarii Gărzii Financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare din Arad au descoperit cea mai mare evaziune fiscală din acest an. Este vorba despre 5 milioane de euro. Firma care este implicată a importat în special aparate de jocuri de noroc şi uleiuri minerale din ţări ale Uniunii Europene, pe care le vindea la negru în România.

În urma acestei descoperiri un bărbat din Arad este anchetat.

  „Este cea mai mare evaziune fiscală din anul acesta, respectiv de 5 milioane de euro, la o societate care efectua anchiziţii intracomunitare pe care nu le declara şi pe care le vindea practic la negru. În principal, aducea aparate de jocuri de noroc. Patronul susţinea că nu cunoaşte absolut nimic de activitatea societăţii. Apreciem că cineva în numele acestuia, dar cu ştiinţa lui, a făcut toate acestea. Pentru că prejudiciul este peste 1 milion de euro, competenţa revine DNA Timiş”, spune şef de divizie Marius Băltăreţu, din Garda Financiară Arad.

Firma a importat, în acest an, aproximativ 2.000 de aparate de jocuri de noroc din Marea Britanie, în valoare de 10 milioane euro, dar şi uleiuri grele neaccizabile şi alte produse din ţari ale UE, însă nu înregistrat nimic în contabilitatea firemei, iar produsele le vindea la negru.

Un TIR încărcat cu aparate de jocuri de noroc a fost deja confiscat.

 


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite