Cinci migranţi au testat vama de la Nădlac la sfârşitul săptămânii trecute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontieriştii arădeni de la vama Nădlac au avut parte de încă un weekend de foc. Poliţiştii de frontieră arădeni au prins trei palestinieni, un Tunisian şi o persoană din Azerbaijan care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat.

Cei trei palestinieni, împreună cu tunisianul au încercat să treacă vama pe jos în Ungaria. Aceştia au fost reţinuţi la aproximativ 150 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea frontierei.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Palestina, respectiv Tunisia, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cei în cauză au declarat că s-au deplasat cu trenul până la Nădlac şi de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Cei patru au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen”, a spus Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

În ceea ce priveşte persoana din Azerbaijan, aceasta a încercat să-i fenteze pe frontierişti cu un paşaport fals. Femeia, Ayla I., în vârstă de 23 de ani a declarat că documentul fals a fost procurat prin intermediul unei persoane necunoscute şi a recurs la această metodă întrucât nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite