Arad: „Made in China“, brand de succes în Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru se datorează faptului că oraşul duce lipsă de magazine care vând branduri.

Cu toate că Aradul se numără printre cele mai importante oraşe din regiune, la capitolul haine de calitate stăm cel mai prost. Dacă în oraşe precum Timişoara sau Szeged ai de unde alege când vrei să-ţi cumperi o pereche de adidaşi de calitate sau orice alt articol de îmbrăcăminte, în Arad nu găseşti decât chinezării. Magazinele gen „Hong-Kong” şi „totul la 10 lei” au împânzit oraşul. Un lucru trist, spun arădenii care se plâng de faptul că nu au pur şi simplu un magazin sau o stradă cu magazine de unde să se poată îmbrăca.

„Nu o dată am fost până la unguri să-mi cumpăr câte ceva. Szeged se poate compara cu Aradul, căci avem acelaşi număr de locuitori. Cu toate acestea însă, în Arad nu ai de unde să-ţi cumperi un articol sport de calitate. Nu sunt magazine cu branduri, decât chinezării. Nu se poate ca un oraş precum Aradul să fie atât de sărac la acest capitol”, e de părere Laurenţiu Gaşpar.
Etichetele gen „D&G”, „Armani” sau „Versace” se găsesc doar pe chiciurile aduse de comercianţi. Un magazin „Nike” ori „Adidas” de exemplu, nici vorbă să existe în Arad. Acestea însă sunt înlocuite cu succes de marfa gen „Niky” sau „Adibas”, marfă comercializată la kilogram în pieţe.

Marfă la 10 lei sau second-hand

Cât e de mare centrul Aradului, nu vezi decât magazine cu marfă „Made in China”. Oborurile şi târgurile de haine din oraş s-au transformat într-un depozit second-hand, în timp ce magazinele cu haine de marcă au dispărut total. „În afară de Ziridava, nu cred că avem alt centru comercial, doar cu haine. Din păcate nici aici nu avem ce găsi. Toate sunt scumpe şi de proastă calitate”, a adăugat un alt arădean, Daniel Rotar.

Cu toate că centrele comerciale sunt în continuă dezvoltare în Arad, în niciunul dintre acestea nu se găseşte un magazin de renume. Brandurile „no name” au împânzit oraşul, iar arădenii continuă să meargă la shopping în oraşele învecinate sau chiar în Ungaria, unde, spun tot ei, preţurile sunt mult mai mici.

Preţuri comparate


Un tricou „Made in China” costă între 30 şi 50 lei. O pereche de adidaşi care încearcă să copieze marca „Nike” costă 100 de lei, în Arad la magazinele chinezeşti. În Ungaria de exemplu, un tricou de calitate „Adidas” costă 100 de lei, iar o pereche de pantofi sport între 220 lei şi 500 lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite