Arad: Centrele Județene au primit fonduri de la bugetul de stat destinat sectorului zootehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Centrele Județene au primit fonduri de la bugetul de stat destinat sectorului zootehnic
Arad: Centrele Județene au primit fonduri de la bugetul de stat destinat sectorului zootehnic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a repartizat, Centrelor Judeţene suma de aproximativ 64,46 milioane lei, fonduri de la bugetul de stat destinate sectorului zootehnic.

“Suma de 64,64 milioane lei reprezintă ajutoare de stat destinate sectorului zootehnic. Am repartizat aceste fonduri Centrelor Judeţene, banii urmând să intre în conturile beneficiarilor în zilele următoare”, a declarat Directorul General APIA Melinda Kerekes.

Din suma totală, aproximativ 27,61 milioane de lei reprezintă sprijin financiar pentru îmbunătăţirea calităţii producţiilor de carne prin susţinerea financiară a implementării sistemului de clasificare a carcaselor de porcine şi bovine.
Pentru implementarea sistemului carcaselor de porcine, APIA a repartizat un ajutor financiar de 27,3 milioane de lei. Pentru implementarea sistemului carcaselor de bovine, a fost repartizată suma de 312.700 lei. De asemenea, suma de circa 32,72 milioane de lei reprezintă sprijin financiar pentru îmbunătăţirea calităţii şi a parametrilor de producţie în creşterea efectivelor de porcine şi păsări, prin susţinerea producţiei de carne de porc şi pasăre – pui broiler şi a producţiei de ouă consum.

Pentru sectorul avicol, pentru pui broiler a fost repartizată suma de 28,25 milioane de lei iar pentru ouă de consum a fost alocată suma de 3,78 milioane de lei. De asemenea, pentru materialul biologic de reproducţie, s-a repartizat suma de 693.300 lei.

 Totodată, APIA a alocat suma de 457.000 lei pentru îmbunătăţirea calităţii şi igienei laptelui de vacă destinat procesării.
APIA a mai repartizat Centrelor Judeţene suma de 3,68 milioane de lei îmbunătăţirea calităţii producţiei de miere, prin susţinerea familiilor de albine. Sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli care deţin, cresc şi exploatează familii de albine.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite