Cel mai temut interlop din vestul țării, Uțu Rohozneanu, făcea afaceri cu droguri din pușcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poza este făcută în Penitenciarul Rahova, cu ajutorul unui Iphone
Poza este făcută în Penitenciarul Rahova, cu ajutorul unui Iphone

Considerat a fi unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România, Uţu Claudiu Rohozneanu, zis și „Împăratu“, este acuzat de procurori că din spatele gratiilor coordona alături de alte trei persoane, traficarea a cinci kilograme de cocaină. Marfa,  în valoare de 400.000 euro, adusă din Venezuela, via Spania, a fost recepţionată în Madrid, iar restul în Arad.

Conform procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Bucureşti , Uţu Claudiu Rohozneanu (44 de ani), Tudor Ştefan (44 de ani), Ştefan Daniel Krecsun (32 de ani) şi Cosmin Paul Ţica (24 de ani), sunt acuzați de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Procurorii susțin că totul a început încă din luna noiembrie a anului trecut, când în urma colaborării cu autoritățile judiciare din Spania, unul din membrii grupării a fost prins în flagrant pe aeroportul spaniel Barajas-Madrid, în timp ce transporta 3,7 kg de cocaină pură.
În aceeași zi, o acțiune similar a fost organizată și la vama Nădlac din Arad. aici, alți doi membrii ai grupării au fost reținuți tocmai când încercau să introducă în țară cantitatea de 1,5 kg de cocaină, ascunsă în autoturismul cu care circulau.

Uțu coordona traficul de droguri de aproape 400.000 de euro

Conform procurorilor, faptul că atât Rohozneanu cât și Ștefan Tudor se află în spatele gratiilor, Uțu fiind condamnat la 13 ani de închisoare iar celălalt la 20 de ani de pușcărie pentru traficarea a 160 de kilograme de heroină, nu i-a împiedicat să își umple buzunarele de bani, continuând seria afacerilor ilegale.

“Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO, SCCO Timişoara şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia de Prevenire a Criminalităţii în Mediul Penitenciar şi Jandarmeriei Române, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS şi DGIPI”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT Bucur

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite