Cel mai longeviv jandarm român a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 101 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pantea Crăciun locuieşte în Arad şi a închinat un pahar de şampanie cu ofiţeri activi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, care i-ar putea fi stră-strănepoţi. 

Veteranul Crăciun Pantea s-a născut în 1910, în localitatea bihoreană Călacea. 22 de ani mai târziu a fost încorporat în rândul  Jandarmeriei Romane, fiind lăsat la vatră în 1933, cu gradul de sergent. Zece ani mai târziu, odată cu intrarea României în război, Pantea Crăciun a primit ordin de concentrare, care l-a trimis direct pe front.
 
”Am venit astăzi să-l felicităm pe veteranul locotenent în rezervă Crăciun Pantea, cel mai longeviv jandarm. Este practice o istorie vie”, a declarat colonel Adrian Bîcleşanu, comandant IJJ Arad.
 
Acum locotenent în rezervă, jandarmul veteran a făcut parte din Batalionul de Jandarmi din Divizia 19, Română şi a căzut prizonier, în timpul luptelor date pe teritoriul URSS, pe 26 aprilie 1944. După 7 ani a fost eliberat, ajungînd în ţară la 21 aprilie 1951.
 
“Sunt bine, doar că acum sunt puţin răcit. Secretul este să nut e laşi să mai bei câte un pahar de vin şi de ţuică”, a declarat locotenent (r) Crăciun Pantea.
 
Astăzi, la împlinirea a 101 ani, jandarmul centenar a fost felicitat de urmaşii săi jandarmi cu tort şi şampanie, alături i-au fost şi soţia, copiii şi stră-stră-nepoţii.
 
Cât despre secretul longevităţii sale, Crăciun Pantea le-a mărturisit celor interesaţi că nu a făcut nimic deosebit şi a mâncat şi a băut, precum un om obişnuit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite