Cel mai bătrân jandarm din Arad a împlinit astăzi 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii arădeni, reprezentanţii Asociaţiei Veteranilor de Razboi Arad, rudele şi prietenii l-au sărbătorit astăzi pe veteranul de război  jandarm, Plt. adj. (r) Pantea Crăciun care a împlinit un secol de viaţă.

Pantea Crăciun s-a născut la 11 ianuarie 1910 în localitatea Calacea Jud. Bihor, iar în prezent locuieşte în municipiul Arad. La 05 aprilie 1932 a fost încorporat în rândul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în 28 octombrie 1933 când a fost lăsat la vatră cu gradul de sergent.

Odată cu intrarea României în cel de-al doilea Război Mondial, pe data de 11 octombrie 1943, domnul Pantea Crăciun a primit ordinul de concentrare care îl trimitea pe front în linia întâi, acesta  răspunzând “prezent” chemării la arme în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română.

În urma luptelor duse pe teritoriul U.R.S.S., în 26 aprilie 1944 a căzut  prizonier fiind ţinut în lagărele de prizonieri de război departe de cei dragi timp de 7 ani, întorcându-se în ţară din prizonierat pe data de 21 aprilie 1951.

La împlinirea onorabilei vârste de 100 de ani, jandarmii arădeni i-au adus în dar un tort, o şampanie şi o diplomă de excelenţă şi au avut deosebita plăcere şi onoare să închine o cupă de şampanie  în cinstea  veteranului jandarm, să-i ureze La Mulţi Ani şi să-i mulţumească pentru eforturile depuse pentru apărarea patriei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite