Cei de la Penitenciarul Arad se pregătesc pentru revolte. Investiţia se ridică la aproximativ 49.000 de lei, fără TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Arad este interesat de cumpărarea unui „echipament de reprimare a revoltelor”. Fondurile puse la dispoziţie pentru această investiţie se ridică la aproximativ 49.000 de lei (fără TVA), adică în jur de 11.400 de euro (fără TVA).

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, până acum nu au existat situaţii atât de tensionate încât să fie nevoie de intervenţia în forţă, cu echipamente speciale. Conducerea Penitenciarului motivează această achiziţie menţionând în documentaţia de licitaţie: „este imperios necesar dotării personalului grupei de intervenţie.”.

În urma licitaţiei electronice urmează să fie cumpărate, printre altele: 37 de veste antiînjunghiere, 10 căşti antiglonţ, 50 de cătuşe metalice pentru mâini, 31 de căşti de protecţie cu vizor, 4 scuturi de imobilizare, 31 de bastoane „TONFA”, 31 de veste multifuncţionale, 31 de seturi de protecţie pentru coate şi genunchi, 31 de centuri tactice, 30 de bastoane din cauciuc, 6 mijloace de imobilizare necesare în timpul deplasării sau transportului, o portavoce, 6 centuri de imobilizare, 2 reflectoare, 8 detectoare portabile de metal, 4 dispozitive portabile pentru depistarea alcoolemiei. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite