Arad: În această seară se joacă Cehov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: În această seară se joacă Cehov
Arad: În această seară se joacă Cehov

Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Arad propune în această seară iubitorilor de teatru o reîntâlnire cu Cehov.

Pe scena Festivalului vor urca actorii Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara care prezintă ”Trei Surori”, de Anton Pavlovici Cehov. Spectacolul este regizat de Ada Lupu.


În câte feluri poate fi actualizată o poveste din Rusia lui A.P. Cehov, te întrebi văzând această nouă provocare cu „Trei surori”, montată la Teatrul Naţional din Timişoara în regia Adei Lupu.


Ada Lupu nu rămâne cantonată în povestea clasică a celor trei surori care visează un singur lucru: să ajungă din nou la Moscova, acolo unde au copilărit şi de unde soarta le-a trimis tocmai departe, într-o gubernie. Cele trei surori nu seamănă cu ceea ce suntem obişnuiţi să vedem într-un Cehov conform.

Ada Lupu avansează o propunere deopotrivă coerentă şi convingătoare. Ce se întâmplă, în acest caz, cu lentoarea cehoviană? Este spulberată!. Şi totuşi... unde e de găsit, în spectacolul de la Timişoara, Cehov, unul dintre cei doi cei mai jucaţi dramaturgi ai lumii? În nemuritoarele tipologii.

Regizoarea nu face decât să le aplice o resuscitare prin terapii de contemporaneitate. (…) Ada Lupu concepe nişte surori pasibile pentru XXI. S-a zis cu tăcerile întrebătoare, cu lentoarea gesturilor, cu propensiunea spre un nicăieri bine disimulat sau cu somnolarea metafizică. Vedeţi „Trei surori” şi vă delectaţi!

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite