Ce părere au medicii arădeni despre virusul West Nile care a infectat deja şapte români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După gripa aviară și porcină a venit rândul țânțarilor să facă legea printre români. Noul virus West Nile transmis de un țânțar creează isterie și în Romînia după ce șapte cazuri de meningită nouă au fost deja confirmate în ţară.

Potrivit medicilor români, alte două cazuri sunt în curs de confirmare, iar o altă persoană este suspectată că a fost infectată cu virusul West Nile. Două dintre cazurile confirmate sunt în judeţul Alba. Cadrele medicale arădene spun că boala poate fi asimptomatică.

Toate persoanele care prezintă febră, dureri de cap, transpiraţie excesivă trebuie să se prezinte la medic, deoarece pot fi infectate cu noul virus. “Cea mai bună metodă de prevenire a infecţiei cu West Nile este să ne ferim de ţânţari, insectele care împrăştie acest virus. Trebuie să purtăm haine care să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului”, a declarat Dana Negru, director coordonator la Direcția de Sănătate Publică Arad.

Aceasta mai spune că în această perioadă, trebuie să ne facem un obicei din a folosi produsele împotriva ţânţarilor. Persoanele peste 50 de ani pot suferi complicaţii în urma infectării cu virusul West Nile, iar decesele apar, în mare parte, la persoane peste 70 de ani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite