Ce părere au bănățenii despre America: “Mâncare ieftină și prețuri mici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâncarea, casele, hainele şi produsele electronice au preţuri care încurajează consumul, în Statele Unite ale Americii. Într-un moment în care în România toţi banii se duc pe hrana zilnică, electronicele devin lux, iar un apartament este un vis, în SUA totul este incredibil de ieftin.

Românii care au avut şansa să treacă peste ocean au rămas surprinşi de viaţa ieftină din SUA. Cu toţii povestesc că mâncarea este la îndemâna oricui, pentru că preţurile sunt foarte scăzute. Ei vorbesc despre preţuri mari la chirii, asigurări sau ţigări.

„Am mâncat la un fast In&Out un burger cu diametrul de 15 cm, aveai jumătate de kilogram de cartofi prăjiţi, sosuri câte vrei, paharul îl umpli cu suc de câte ori vrei. Totul a costat doar 5 dolari. E scumpă chiria, dar în rest e de vis. De 15 dolari poţi să mănânci la restaurant ca un rege, cu felul unu, doi, trei, aperitiv, suc, apă, bere”, a povestit Amalia Iovanovici, o tânără care a fost în state cu facultatea.

Designerul de bijuterii Adrian Haiduc se află în America, în Phoenix-Arizona, pentru o bursă de studiu. „Chiriile sunt mari în SUA. Noi plătim în zonă bună 800 de dolari, plus cheltuielile încă 300 de dolari. Am mai pus 20 de dolari pentru câine. Dar casele sunt ieftine. Am găsit apartament cu 25.000 de dolari în complexul Sharaton. O căsuţă modestă de cam la 25-30.000 de euro. O casă mare, în zonă bună, ajunge la 100.000 de dolari. În zonele de mexicani găseşti şi cu 7.000 de dolari un apartament”, a declarat Haiduc. Designerul a dat exemple de preţuri din în supermaketuri.

„Un ananas costă 1 $, cafeaua (2 kg) 2$, porumbul crud (10 bucăţi) 1$, pui (2 kg) 2$. Şapte bucăţi de pizza, 49 de cenţi. Ţigările sunt scumpe, de la 5 dolari în sus”, a mai spus Haiduc.

De asemenea, laptopurile sunt foarte ieftine: Toshiba Satelite-379 $, Compaq 429 $, HP 499 $. „Am luat trei cămăşi şi două tricouri de firmă la 16 dolari, dar aveau 75 la sută reducere. Dar am găsit tricou şi cu 2 dolari, chiloţi 3 bucăţi 99 de cenţi. Parfumuri celebre de la 20 de dolari în sus. Trebuie să vânezi reducerile care sunt mari de tot în centrele comerciale”, a mai declarat Adrian Haiduc. La capitolul scumpirilor intră şi asigurarea dentară: cea mai ieftină 35 de $ pe lună şi asigurarea medicală, de la 200 de $ în sus.

"Ţigările sunt foarte scumpe. Un pachet pleacă de la 5 dolari în sus", a mai adăugat Adrian Haiduc.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite