Câți bani se cheltuie cu studenta criminală Carmen Bejan? În medie, 1.700 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de când a fost încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, criminala de la medicină, Carmen Bejan, şi-a arătat interesul de a se înscrie în mai multe programe organizate pentru persoanele private de libertate.

Când nu are şedinţe de judecată, fosta studentă de la Medicină frecventează sala de fitness a instuţiei. Mai mult, Carmen Bejan s-a înscris la un serviciu de educaţie pentru a preda alfabetul deţinuţilor încarceraţi în Penitenciarul din Arad care nu ştiu să scrie şi să citească.

Studenta măcelară, Carmen Bejan, cere milă providenţei în penitenciar

“În medie cheltuim pe lună aproximativ 1.700 de lei pentru un deţinut. Suma poate varia în funcţie de câte înfăţişări are în faţa instanţei de judecată, de ce medicamente trebuie să-i cumpărăm, dacă e nevoie, sau dacă avem alte cheltuieli neprevăzute”, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

Deocamdată, Carmen Bejan nu are dreptul să lucreze în afara penitenciarului, până când instanţa de judecată nu se va pronunţa cu un verdict final. Când îşi va auzi pedeapsa finală, studenta măcelară se va putea înscrie şi la diferite munci.

“Va fi plătită în funcţie de munca prestată şi de înţelegerea care se va negocia înainte să înceapă lucrul. Salariul îi va intra lunar în cont. Munca în timpul anilor de detenţie îi ajută de asemenea pe deţinuţi să li se reducă din zilele de pedeapsă”, a adăugat Eduard Magold.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite