Arad: Câţi bani scot părinţii pentru începutul de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Câţi bani scot părinţii pentru începutul de an
Arad: Câţi bani scot părinţii pentru începutul de an

Revenirea copiilor la şcoală îi trimite pe părinţi în librării, în căutarea rechizitelor.

Arădenii au pus bani deoparte pentru rechizitele copiilor şi au început deja să facă primele achiziţii din librăriile care sunt dotate cu tot ce au nevoie elevii. Doar manualele rămân pe ultima sută de metri, pentru că se achiziţionează în funcţie de editurile alese de profesori şi învăţători, elevii din ciclul primar urmând să le primească de la şcoli.

„Am venit de acum pentru că nu vreau să ne prindă luna septembrie descoperiţi. Vreau să-i cumpăr micuţului de toate şi nu sunt deloc puţine”, a spus Ana Voian, mămica unei fetiţe care merge în clasa I.

Marca face preţul

Preţurile rechizitelor şcolare sunt diferite, în funcţie de renumele mărcii producătoare. Un penar costă de la 9 la 44 de lei, ultimul fiind dotat cu de toate, de la stilou, creioane colorate, trusă de geometrie, orar, ascuţitoare şi pixuri.

Pentru ora de desen, acuarelele încep de la 3 lei şi 50 de bani, ajungând până la 20 de lei, în funcţie de numărul paletei de culori. Preţurile pentru caietele de tip 1 şi 2 încep de la 1 leu şi ajung până la 6,50 lei, iar cele studenţeşti costă până la 4 lei.

Şi anul acesta, librăriile au de vânzare caiete speciale de caligrafie şi matematică, preţurile variind în jurul sumei de 15 de lei. Stilourile de inox valorează între 20 şi 30 de lei, iar markerele costă 2 lei. Un set simplu de creioane colorate se vinde cu 2 lei şi 50 de bani, iar trusa cu 24 de culori valorează 20 de lei.  Pentru cei din clasa I, alfabetarele magnetice ajung până la 33 de lei. Oferta de ghiozdane începe de la 16 lei, pentru cele mai simple, dar ajunge şi la 85 de lei, în cazul celor cu compartimente şi buzunare multe, fabricate din material impermeabil.

„Nu e ieftin, dar nu avem ce face. Ştiţi cum se spune, pentru copilul tău eşti gata de orice. Bine că măcar manuale au de la şcoală”, a afirmat Eugen Mihuţiu.

Părinţii  pregătesc bani şi pentru grădiniţă

Părinţii preşcolarilor umblă şi ei la buzunar pentru noul an. O geantă de grădiniţă începe de la 22 de lei, dar există şi bucăţi cotate cu 60 de lei. În rafturile librăriilor se găseşte şi plastilina atât de îndrăgită de cei mici: de la 2 lei 50, până la 27 de lei, în funcţie de culori. A apărut şi plastilina ecologică, preţul plecând de la 4 lei şi 50 de bani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite