Pacienții își vor scoate din farmacii rețete compensate, în format electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Asigurări de Sănătate Arad vrea să schimbe modul de eliberare a reţetelor compensate. Reţetele ar trebui să se emită în format electronic, de la medicul de familie, în farmacii, apoi la pacienţi.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Arad doresc să modifice la nivelul judeţului modul de eliberare a medicamentelor compensate. „Reţetele se vor emite în formă electronică.

Circuitul va porni de la medic, care va trimite reţeta în mod electronic către Casa de Asigurări pentru decontare, iar de aici va ajunge la farmacie, de unde pacientul îşi va ridica medicamentele. Acest sistem se foloseşte cu succes în ţările occidentale. Noi sperăm să reuşim implementarea lui cât mai curând posibil“,a declarat Gheorghe Domşa, şeful Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului Arad.


Medicii de familie spun că această metodă este una modernă şi care va reduce în acelaşi timpii de aşteptare în farmacii pentru eliberarea unei reţete compensate. Cel mai probabil sistemul se va aplica şi în Arad la mijlocul lunii viitoare.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite