Arad: Cartonaş roşu pentru creşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Cartonaş roşu pentru creşe
Arad: Cartonaş roşu pentru creşe

Mămicile din Arad nu au încredere în grupele de grădiniţe destinate copiilor mici. Părinţii apelează fie la bunici, fie la bone, pentru că nu vor să-şi lase micuţii pe mâinile educatoarelor de la o vârstă fragedă.

Puţini părinţi din Arad au făcut solicitări pentru locuri la cele şase creşe din oraş. Majoritatea preferă să-şi lase copilul în grija bunicilor sau chiar să plătească o bonă. Multe mămici se plâng de faptul că în astfel de instituţii personalul didactic nu se dedică îndeajuns micuţilor. În plus, părinţii consideră că e mult prea devreme pentru copiii lor să ajungă pe mâna unor educatoare dacă nici măcar nu ştiu să vorbească.
„Prefer să-mi las copilul în grija mamei pentru că nu am încredere să-l duc la o creşă. Am un băieţel de un an şi jumătate care stă când la mama mea, când la socri. Consider că e prematur să-l las pe mâna unor educatoare dacă nici măcar nu ştie să zică dacă îi este foame sau somn. Un copil trebuie ţinut lângă părinţi şi familie până când ajunge la grădiniţă. În cazul în care părinţii noştri nu pot sta cu băieţelul, apelez la o bonă. Prefer să scot mai mulţi bani din buzunar, decât să îmi duc copilul la creşă”, a spus Diana Ardelean din Arad.

Medicii recomandă bunicile şi bonele
Dacă în urmă cu caţiva ani creşele se aflau în responsabilitatea Ministerului Sănătăţii, în prezent acestea sunt în subordinea municipalităţii. Mai exact, cei care se ocupă de aceste unităţi sunt reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Arad. Potrivit acestora, numărul cererilor venite din partea tinerilor părinţi pentru a-şi înscrie copiii la creşe este în scădere. Până şi medicii le recomandă mamelor să-şi crească copiii acasă sau cu bona decât să-i ducă la creşă.
„Nu este recomandată intrarea aşa de timpurie a copilului în colectivitate, motivele fiind de ordin strict medical. Un copil intrat la o vârstă foarte mică în colectivitate va suferi mult mai multe îmbolnăviri”, a declarat Mărioara Faur, medic pediatru în Arad. La nivelul municipiului Arad, funcţionează, la ora actulă, doar şase creşe, cinci cu program de la 06.00 la 17.00 şi una săptămânală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite