Cartierul Pârneava este în mare sărbătoare. Vezi aici programul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima ediție a fost un succes
Prima ediție a fost un succes

Cei care locuiesc în cartierul arădean Pârneava au unde petrece astăzi și mâine. Începând cu ora 10.00, se vor desfășura manifestările celei de-a II-a ediții a Zilelor cartierului Pârneava. Programul este unul diversificat, care include competiții sportive, plimbări cu birja și titicarul dar și spectacole folclorice. 

Totul începe, astăzi, la ora 10.00, la Şcoala Generală nr. 3 „Iosif Moldovan” de pe  strada Oituz.

După discursurile care au loc și după Slujba de pomenire oficiată la monumentul profesorului Iosif Moldovan, se va desfășura un program artisitc susţinut de elevii şcolii. La ora 12.00, în aceași locație se va desfășura o competiţie de minifotbal şi volei, apoi va avea loc o întâlnire cu personalităţile sportive care au fost elevi ai şcolii, dar și un spectacol de majorete.

De la ora 16.00 va avea loc plimbarea prin cartier cu birjele de altădată și cu titicarul. La ora 17.00 va fi o paradă cu Fanfara „Sunetul Aradului”, după care are loc întâlnirea Fiilor Pârnevei- invitat Flavius Domide.

Urmează apoi o expoziție de pictură Elena Boţan şi Gheorghe Docmanov, dar și expoziţia foto „Amintiri din Pârneava”, în colaborare cu Complexul Muzeal Arad. Seara se va încheia cu acordarea Diplomelor de execelenţă pentru personalităţile ale cartierului Pârneava. Manifestările vor continua și mâine, de la ora 12.00, la Catedrala Ortodoxă Veche, cu Slujba de pomenire a fiilor cartierului Pârneava.

La ora 13.00, la Cimitirul Pomenirea, au loc depuneri de coroane la mormintele personalităţilor cartierului Pârneava: bancherul Sava Raicu, avocatul Fedor Chirilov, profesorul Iosif Moldovan și profesorul Nicolae Ştefu. La ora 17.00, în parcul din Alfa, copiii se pot juca, deoarece va exista un tobogan uriaș, dar va fi și pictură pe faţă și alte jocuri. Tot la aceași oră, se va putea asculta Fanfara „Sunetul Aradului”.

Spectacol va face și trupa de majorete a Școlii Generale nr.3 „Iosif Moldovan”, dar și grupul de copiii de la Grădiniţa PN 24 şi Grădiniţa „Elefănţelul“.

În încheiere va avea loc un spectacol folcloric susținut de către formaţia de flueraşi şi grupul vocal al Școlii Generale nr.3 „Iosif Moldovan”, Melisa Ţolea, Ştefan Muntanş şi „Rapsodia Mureşană”, Aurel Ungur, Maria Stan-Toma, Ionuţ Langa, Oana Florina Stana, Rodica Ardeelean, Vasile Conea și Petrică Moise.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite