Cartierul Bujac are în sfârşit canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungimea totală a canalizării se întinde pe aproximativ 40 de kilometri. După trei ani de zile de lucrări, arădenii din Bujac pot răsufla liniştiţi: canalizarea pluvială a fost finalizată.

După trei ani de lucrări, muncitorii care au introdus reţeaua de canalizare în cartierul Bujac au terminat cu bine proiectul. Arădenii din zonă pot răsufla în sfârşit liniştiţi şi asta deoarece de astăzi noua reţea de canalizare va colecta apele uzate ale cartierului şi la va conduce spre două spaţii de pompare. Municipalitatea a contractat 40 de milioane de euro, nerambursabili, bani care au fost investiţi în reţelele de canalizare din trei cartiere: Sânicolaul Mic, Gai şi Bujac. „În Bujac s-au lucrat la 72 de străzi şi s-au făcut săpături de peste 200.000 de metri cubi. A fost o lucrare dificilă pe care am aşteptat-o cu toţii. Următorul pas pentru acest cartier este reţeaua de drumuri”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria Arad.

Robotul-crocodil
Lucrările din cartierul Bujac au fost realizate pe o lungime de 37,3 kilometri, aceasta reprezentând canalizarea menajeră. De asemenea, cea pluvială se întinde pe 33 de kilometri. Au mai fost realizate 2.900 de racorduri la gospodării, două staţii de pompare canalizare menajeră şi două bazine de retenţie a apei pluviale. „În ultimii trei ani, am lucrat şi la asfaltarea unor străzi din cartier, pe o lungime de 43,5 kilometri şi a trotuarelor pe o lungime de 75 de kilometri”, a explicat Mihai Brânduşoiu, constructor. Arădenii din zonă se arată extrem de mulţumiţi de realizare şi spun că de ani de zile au visat la acest lucru.

„Era dezastru la noi în cartier, mai ales după fiecare ploaie. Apa se aduna în curţile caselor şi abia reuşeam să o scoatem la stradă. Ne bucurăm că de acum înainte am scăpat de acest coşmar”, a spus Iuliana Negrilă din Bujac. Pentru ca de astăzi reţeaua să funcţioneze la standardele impuse, muncitorii care au finalizat lucrările au testat ieri calitatea lor. Astfel în reţeaua de canalizare a fost introdus un robot, botezat de constructori „crocodil”. Acesta are 40 de kilograme, este confecţionat din cupru şi este dotat cu două lămpi halogene, care asigură iluminatul în conducte şi o cameră video, care preia imaginile şi le transmite prin cablu optic spre un monitor. ;

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite