Caravana Tradiţiilor de Iarnă porneşte la drum prin judeţ cu spectacole şi obiceiuri româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul folcloric
Concertul folcloric

Spectacole folclorice, colinde, dar și obiceiuri tradiționale vor fi prezentate în cadrul celei de a V-a ediții a Caravanei Tradițiilor de Iarnă, care va ajunge în mai multe localități din județul Arad.

Primele spectacole din cadrul Caravanei Tradițiilor de Iarnă vor fi organizate la data de 10 decembrie, la ora 18.00, la căminele culturale din Buteni şi Săvârşin. Pentru ziua de 11 decembrie au fost programate spectacole la căminele culturale din Şiria, ora 17.00, şi Gurahonţ (Bonțești), ora 18.00. La căminul cultural din orașul Ineu, Caravana Tradiţiilor de Iarnă va ajunge în data de 16 decembrie, la ora 19.00. În aceeaşi zi a fost programat un spectacol și la căminul cultural din Zăbrani, la ora 19.00. În data de 17 decembrie, un spectacol din cadrul Caravanei va fi organizat la Chișineu Criș, la căminul cultural, cu începere de la ora 18.00. Un spectacol este programat să se desfășoare în aceași zi și la căminul cultural din Frumușeni, ora de începere fiind 19.00. Tot în ziua de 17 decembrie, la Arad, este programat un concert extraordinar, cu participarea artistului Grigore Leşe. Acesta va fi acompaniat de ansamblul folcloric „Iza” din Maramureş şi de soliştii iranieni Amir Heidarkhodaee, Hossein Sanaei Sedeh, Mehdi Aminian şi Mohammad Saleh Zamani. Concertul este programat la ora 19.00, la Palatul Cultural. Programul Caravanei Tradițiilor de Iarnă va continua  în 18 decembrie la căminele culturale din Târnova şi la Bata. Spectacolele vor începe la ora 18.00. Vineri, 23 decembrie, pe platoul din fața Palatului Administrativ din Arad a fost programat spectacol cu formația General Music. Pe scenă vor urca și soliștii Diana Selagea şi Mile Povan.

În paralel cu Caravana Tradiţiilor de Iarnă va fi organizat evenimentul „Mesagerii Domnului”, la care vor participa corurile bisericilor evanghelice din judeţ. Spectacolele „Mesagerilor Domnului“ vor fi organizate în 14 localităţi din județul Arad.

 „Suntem preocupaţi ca tradiţiile şi obiceiurile din judeţul Arad să fie duse mai departe, iar moştenirea pe care o avem de la strămoşii noştri să fie transmisă către tânăra generaţie. Vom continua şi anii următori să organizăm aceste spectacole”, a declarat Adrian Ţolea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

La toate spectacolele vor participa formaţii şi ansambluri folclorice din judeţul Arad, iar intrarea va fi gratuită.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite