Caravana “Învață pentru tine” a poposit pentru câteva ore și în Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana învățării permanente va străbate timp de o lună 19 orașe din România oferind informații legate de facilitarea accesului angajaților şi angajatorilor la informații şi resurse utile despre oferta de cursuri de calificare și recalificare la nivel național.

Caravana “Învață pentru tine” a fost prezentă la Arad, ieri începând cu ora 12.00 în parcarea hypermarketului Carrefour din Arad.

“Calificarea si re-calificarea reprezinta solutiile prin care oamenii aflati in dificultate pe piata muncii, reusesc sa dea un nou sens propriei cariere. Conform studiilor, doar 37% dintre angajatori ofera cursuri de pregatire angajatilor, iar cea mai redusa rata de participare la programe de invatare se inregistreaza in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, cu nivel scazut de educatie, mai precis necalificati sau pe pozitii cu un nivel scazut de calificare”, a precizat coordonatorul proiectului, Magda Balica.

Studile făcute de expertii din cadrul proiectului au aratat ca participarea la programe de formare continua inregistreaza efecte pozitive inclusiv in plan personal. 87% dintre cei care au participat la aceste programe precizeaza si o crestere a propriilor competente, o imbunatatire a comunicarii si mai ales sporirea interesului pentru participarea la alte programe de formare profesionala.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite